Ripan treenijuttuja

perjantai 30. syyskuuta 2011

Treeniä ja syyskuvia

Viime viikko meni lehmiä lypsäen ja hoitaen. Kerkesin siinä välissä vähän kaivata Maisaakin, joka jäi kotiin viikoks.
Maisa vietti viikon kulkien äitin mukana treeneissä, saihan se myös ite vähän treenailla. Aksaaminen sujui kuulema varsin hyvin :)
Perjataina sain Maisan takasin!

Viikonloppuna Tellu oli kisoissa kaverini ohjauksessa.
Hyvin oli Tele kulkenut vieraan ohjaajan kanssa. Agilityradata HYL ja hyppyradalta 0, harmi vaan, että yliaikaa tuli 1,28 s. Läheltä liippasi!!

Maisan kanssa kävin tällä viikolla pitkästä aikaa tokoilemassa. Kontakti on huonontunut huomattavasti, nyt kun ollaan käyty kokeissa, enkä ole päässyt huomauttelemaan kontaktin tiputuksista. Kokeilin ensimmäistä kerta myös luoksetulon pysäytyksiä. Oon tehnyt niitä vaan lähettämällä koiran kiertämään ensin jonkun tolpan ja sitten käskenyt pysähtymään. Hyvin se luoksetulomaisestikin toimi! Vauhtikin oli kohdillaan :)
Kaukokäskyt on edistynyt tosi paljon. Melkeinpä aina ruuan yhteydessä teen m-i vaihdon. Nyt onnistuu jo pidemmälläkin matkalla!


Keskiviikkona jo tultiin kotiin. Pääsin siis pitkästä aikaa katselemaan Rimppasen aksaamista. Hienosti Ripa teki hyppysarjaa, ja ajoitti askeleensa oikein. Vinokepit oli melkeinpä jo ihan suorassa, ja hetken jo kerkesin epäillä, ettei Ripa niistä suoriudu kunnes se hienosti ja nopeasti ne pujotteli. Lopuksi Ripa teki vielä kovin vauhdikasta vauhtirataa. 
Maisa oli kentän laidalla kykkimässä. Sen kanssa tein pieniä kiemurapätkiä. Ihmettelin kovin, miten hyvin tuo ennen nii huonosti kääntyvä koira kääntyi ihan nuolemalla esteitä. Vauhtia ei neidolta puuttunut. 
Tokokentälläkin pyörähdettiin tekemässä seuruuta ja jääviä + luoksetulo. Viereisillä kentillä treenaavat ei voineet olla kuulematta mun kehumisia. Maisa oli pro. Kontakti oli ihan huippu, vaikka aiemmin viikolla se rakoili pahasti. Tein kaikki jäävät. Istuminenkin sujui ihan ilman apuja. Luoksetulo oli vauhdikas, mutta törmäystä ei kuitenkaan tullut. 

Eilen oli mun ja Maisan osalta vikat ohjatut treenit nyt vähään aikaan. Lukio alkaa ja joudun olemaan Hyvinkäällä perjantaihin asti :(
Pitkästä aikaa tehtiin koko pitkää rataa, jossa oli mm. vaikee pers'jättö, pimee putkikulma, vaikeempi kulma kepeille ja takaakiertoja. Maisa kulki tosi hienosti, ainakin ne pätkät, jossa ohjasin kunnolla. Vielä, kun saisin ohjauksen jatkuvan sujuvaksi niin hyvä tulis. Pimee putkikulma ja muut vaikeet kohdat Maisa suoritti tosi hienosti. Pitkästä aikaa neiti karkasi aalle. Hmm, pientä perseilyä ilmassa...
Tepalla oli kova draivi päällä. Siltäkin kiemurat onnistui vaivattomasti.

Tänään olin ottamassa koirista vähän syyskuvia. Tein blogiin myös uuden syksyisemmän ulkoasun. Lisää irvistyksiä TÄÄLLÄ .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti