Ripan treenijuttuja

perjantai 16. syyskuuta 2011

Viikonlopun alkua

Tässä ensin nyt Ripan paimennusvideo viime lauantailta:


Sitten Ripan nakkiluokan tokopisteet viime sunnuntailta:

Luoksepäästävyys: 10
Paikkamakuu (1/2min): 10
Seuraaminen: 9
Maahanmeno: 8
Luoksetulo: 6 (joutui antamaan muutaman käskyn ennenkun lähti)
Seisominen: 8
Estehyppy: 5 (ei tajunnut estettä, piti antaa paljon apuja)
Kok.vaikutus: 8

Eipä noista sen enempää.

Ripa alotti maanantaina tokoryhmässä tokoilut. Hienosti oli pojalla mennyt. Läksyksi tuli kontaktista palkkaa joka tilanteessa ja lelulla leikkiminen. :)

Viikolla en juurikaan tokoillut Maisan kanssa. Kerran käytiin tekemässä jotain pientä. Vähään aikaan en oo tehnyt koemaisena noutoa, koska palautusvauhti on ollut huono. Nyt kuitenkin kokeilin ja hienosti laukalla palautti. Perusasentokin oli suora :)
Kaukoissa ollaan junnattu aina samalla etäisyydellä. Maahan-istu vaihto menee vain n. metrin etäisyydeltä. Nyt kuitenkin kokeilin tehdä ruuan annon yhteydessä ja hienosti menee jo n.2,5 metristä.. hiljaa hyvä tulee :)
Torstaina sitten sadesäässä Ojankoon aksailemaan. Ajattelin jo hetken, ettei koira kulje mihinkään sateen takia. Jatkettiin takaaleikkausharjotuksilla ja takaakierroilla. Maisa yllättikin mut oikeen kunnolla. Sitä oli ihanan kevyt viedä, kun se kulki niin vauhdikkaasti :)

Toinen harjotus oli keppiharkka. Keppejen sisäänmenossa ansana oli putken suu, joka oli aivan tyrkyllä. Auspaineiti ei kuitenkaan onnistunut kertaakaan valitsemaan putkea, vaan tuli kiltisti mun ohajuksessa. Harjotuksessa oli myös aa, jonka kontaktista Maisa tuli läpi.. Palutin sen ja Maisa vapautukin mun liikkeestä. Treenin jälkeen menin vielä tekemään pari toistoa, eikä se enää onneksi vapautunut liikkeestä.

Tellullakin meni kivasti. Vauhtia oli enempi kun vähään aikaan on ollut. Toisessa harotuksessa Tepa sujahteli putkiin yhtenään. Kyllähän se sitten lopulta vähän suostui kepittelemäänkin :)

Ripan kanssa käytiin vielä tyttöjen treenien jälkeen tekemässä vinokeppejä, mä kun halusin saada todisteen siitä, mitä äiti kertoi mulle. Ripa oli nimittäin mennyt treeneissä keskiviikkona vinokepit jo melko suorilla kepeillä. Se on mennyt nyt lähinnä vaan maassa makaavilla tai ihan hieman pystyssä olevilla. Kyllähän kertoma piti paikkaansa. Ripa kepitteli loistavasti. Ihan huima edistys! 
Pitihän siitä videotakin ottaa:


Tänään sitten oltiin jälleen Ojangossa. Nyt tokoepisten merkeissä aussieiden kanssa. Ripa oli siis myös ilmottu, vaikkei mitään mölli- tai nakkiluokkia ollutkaan. Ripan kanssa mentiin vaan liikkurointia ja kisamaista treeniä tekemään helpotetulla tavalla. Luoksepäästävyyden jälkeen ne häipyivät äitin kanssa kehästä. Paikkis jäi siis välistä. Seuraamisen ne teki vaan taluttimetta. Kaikki liikkeet tehtiin kovalla kannustuksella motivaation ylläpitämiseksi. Ripa tekikin kaikki liikkeet häntä heiluen :) Liikkurista Ripa otti sen verran häiriötä, että jäävissä ja hypyssä se meni perusasentoon liikkurin 'käsky' sanalla.
Pisteet:
Luoksepäästävyys: 10
Paikkamakuu: 0
Seuraaminen hihnassa: 0
Seuraaminen vapaana: 8,5
Maahanmeno: 6,5
Luoksetulo: 6,5
Seisominen: 5
Hyppy: 5
Kok.vaikutus: 8,5
Irtosi kuitenkin ALO3, 105 p.


Maisan kanssa kävi tyhmästi paikkamakuussa. Liikkuri sanoi vahingossa 'jättäkää koirat' ennen 'käsky' sanaa, mutta korjasi sen nopeasti. Mulla meni pasmat sekasin ja kun piti sanoa käsky niin mä sanoin Maisalle 'käsky'. Koira hetken ihmetteli, että mitä mahdan tarkottaa kunnes korjasin sen 'alas' -käskyllä. Itse makuu meni kivasti. Maisa oli rauhallinen (tapansa mukaan) . Pää oli tosi hyvin maassa, pari kertaa se taisi nousta. Yksilöliikkeissä oli kiva vire päällä.
Pisteet:
Luoksepäästävyys: 10
Paikkamakuu: 8
Seuraaminen hihnassa: 9
Seuraaminen vapaana: 9½
Maahanmeno: 9½
Luoksetulo: 7 (nousi seisomaan ?!?!? Törmäsi vaikkei vauhti ollut kauhean kova..)
Seisominen: 9
Hyppy: 9½
Kok.vaikutus 9½
ALO1, 176,5 p sija 3/22 !

Videot tulee myöhemmin :)

Tokojen jälkeen käytiin vielä vähän aksailemassa. Maisalla oli kova vauhti päällä. Se sai juosta myös kaverin ohjauksessa ja hyvin meni. Puomin se teki kerran läpijuoksulla, mutta toistolla hyvin. 
Tellukin sai kokeilla kaverini ohjausta ja sehän meni tosi kovaa, ihme Tellu. Menee kenen kanssa vaan, kunhan on ruokaa palkkana :D


Nyt Tellu ilmotettiinkin ens viikonlopulle agilitykisoihin kahelle startille kyseisen kaverin ohjauksessa :)
Harmi vaan, en pääse katsomaan. Mulla on navettaviikko koulussa, joka tarkottaa, että Maisa on koko viikon kotona, ei kiva :(
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti