Ripan treenijuttuja

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kisailua

Tässä ensin videot perjantain tokoepiksistä:


Lauantaina oltiin melkeinpä koko päivä Ojangossa katselemassa kolmosluokan kisoja. Koirat oli mukana, tietysti ;)
Kisojen jälkeen oli tarkotus mennä Ojangon lähellä asuvalle kaverille yöksi Maisan kanssa. Päästiinhän me perille, pienen mutkan kautta vaan. Oltiin kävelemässä Ojangon hiekkatietä, ja Maisa meni haistelemaan puskaa. Äkisti se kuitenkin pomppasi sieltä pois ja alkoi rimpuilla ja riekkua hihnassa. Kävin kurkkaamassa puskaan ja näin, kuinka kyy luikerteli pois. Tietysti tuli ekana mieleen, että se puri Maisaa, koska koira oli edelleen levoton ja alkoi myös täristä. Soitettiin agilityohjaajalle. Hetken päästä saimme autokyydin ja soittelimme päivystäville eläinlääkäreille. Lopulta päädyimme Aistiin. Autossa Maisa oli tavallisen rauhallinen - sano sitten normaalistikin flegmaattisesta koirasta, että onko se nyt normaalia flegmaattisempi... Limakalvot oli kutenkin normaalit eikä Maisa aristanut mitään paikkaa. Tarkkailtiin Maisaa vielä Aistin aulassa n. 45 min samalla kun odoteltiin äitin kyytiä. Onneksi selvittiin vaan säikähdyksellä!
Luulen, että auspaitytön vahva reaktio käärmeeseen johtui ehkäpä myrkyn hajusta. Maisa pelkää hullun lailla ampiaisiakin, kun sitä kerran pisti. Voi olla, että käärmeen myrkyn haju sai Maisan yrittämään pakoon.

Tänään sitten oli meidän vuoro päästä radalle. Ensin oli hyppäri. Rata näytti aluksi helpolta, mutta rataantutustumisessa sieltä löytyikin pari kimuranttia kohtaa. Ne kimurantit kohdat yhdistettynä mun väsyneeseen olotilaan ja jännitykseen tiesi hyllyä. Kielto tuli jo ekalta esteeltä, kun maisa päätti kiertää sen. Loppujen lopuksi Maisa teki omaa rataa ja mä omaani...
No, ei se haitannut yhtään, varsinkaan, kun meillä on jo yksi LUVA0 hyppäriltä. Tästä en edes viitsi vaivautua laittamaan videoo, sen verran oli sählinki rata.
Toiselle radalle lähdin vähän jopa aggressiivisesti, koska auspaineiti tuntuu kiihtyvän vaan, mitä kovempaa sille huutaa. Tiukkoja mutkia ei tältäkään radalta puuttunut. Jätin Maisan keinun kontaktille jossa meni runsaasti aikaa. Kuitenkin nollalla päästiin perille ja vielä ihanneajan alle. Tuloksena siis toinen LUVA0, aika n. -2 s, sija 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti