Ripan treenijuttuja

Tellu

Hulmuhelman HepsankeikkaAmerikancockerspanieli
S. 27.6.2005
Emä: FI MVA LT MVA Qualit-Quast Jaunty Lover
Isä: Wibs Tri'n Catch Me


Harrastukset:
Agility: MINI-1
HakuTellu on minun ensimmäinen koira. Alunperin se tuli hoitamaan terapiakoiran virkaa. Koiraharrastuskenttiin tuli  kuitenkin tutustuttua Tellun myötä. Tuo pieni spanieli sulatti meidän sydämet jalkapallokentän laidalla ja vähän ajan päästä n. 10 viikkoinen nappisilmä tassutteli kotiimme. 

Tellu on ollut loistava ensimmäiseksi koiraksi - niin helppo. Toisaalta elämä on riepotellut sitä ihan liikaa. Tellun ensimmäiset elinvuodet meni pahasti sairastellessa. Ensimmäiseen korvatulehdukseen se sairastui ollessaan n. puolivuotias. Hoidon jälkeen tuli kohta uusi korvatulehdus ja taas uusi...ja pian oltiinkin keskellä loputonta kierrettä. Eläinlääkärissä juostiin pahimmillaan kerran kuussa ja lääkkeitä työnnettiin koiran kurkusta alas mielettömiä määriä. Lopulta korvat olivat ihan kamalan näköiset. Korvakäytävää ei näkynyt lainkaan, ne olivat niin turvoksissa. Korvat olivat myös pahasti rustottuneet. Tellun yleiskunto oli heikko. Se ei muuta tehnyt kun makoillut. Yhä harvemmin se innostui enää leikkimään. Kahden vuoden eläinlääkäriramppaamisen jälkeen meille ei annettu enää vaihtoehtoja. Tellun korvat oli leikattava tai koira oli päästettävä kärsimyksistään. Vaikean päätöksen jälkeen Tellu kuitenkin vietiin operoitavaksi. Korva kerrallaan poistettiin koko korvakäytävä. 

Oikea korva operoitu ja vasen korva odottaa vielä vuoroaan.

Toipumisen jälkeen Tellun elämänlaatu parani huimasti. Siitä tuli taas se koira, joka oli muuttanut meille muutama vuosi sitten. Nyt spanieli pistää taas agikentillä menemään korvat hulmuten.
Tellun iho on myös erittäin herkkä. Oikeella ruokavaliolla oireet pysyvät kuitenkin poissa.


Sairastelujen takia sosiaalistaminen jäi pahasti väliin, jonka takia Tellu onkin melko arka, mutta jos vieraalta löytyy namia taskusta, saa se ahmattispanielin kaveriksi. Herkkujen voimalla spanieli seisoisi varmaan päällään. 
Tellu on ehdottomasti laumamme pomo. Ei koolla vaan asenteella. Tellulla on myös lukuisia hassuja tapoja. Joskus ihmettelen, että onkohan tuo oikeasti koira, vai mikä tuo on :D