Ripan treenijuttuja

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Maalta kaupunkiin

Reissaajat on taas kotiutuneet Vantaalle. Tuntui luksukselta palata taas juoksevan veden pariin. Kausalassa meni vesipumppu rikki ja jouduttiin olemaan viikko ilman juoksevaa vettä. Ei siinä muutakun naapuriin suihkuun ja ulkohuussi käyttöön. No, koirat ainakin nautti täysillä lande-elämästä. Ainakin Tellu. Se ei pysähtynyt kertaakaan kun päästiin ulos. Nenä kiinni maassa se mennä viipotti minne sattuu, turha sitä oli edes yrittää huudella.
Kun ei kerta eläinparkissa possuja ole, Tellu päätti toimia tämän puuttuvan eläinlajin virassa. Viimeksi eilen illalla mustavalkoinen spanieli tuli ruskee mustana hevosaitauksesta. Kerta ei vettä ollut, jouduin kaatamaan koiran turkkiin puol pulloa shamppoota ja heittämään lampeen. Seuraavana yönä Tellu EI nukkunut mun tyynyllä!
Shamppoopesun jälkeen..

Ja jotta possu ois kunnon possu, kuului Tellun päivittäisiin touhuihin myös kiipeily keittiön tasoilla. Sinne kun oli helppo päästä pöydän kautta meijän ollessa muualla. Ja niin katosi pienen  possun pieneen suuhun melkein puol pussia sipsiä. Karkkipussi oli myös syöty, mutta syytän siitä ennemmin Maiskia. Tellu kun on vähän nirso karkkien suhteen.

Kerettiin me parina iltana myös tokoilemaan. Kokeilin tehdä Maisalle piiiiitkän seuruupätkän. Paimenhan oli pätevä! Piti oikeen paikan kokoajan. Kontakti ei tippunut kun muutaman kerran. Käänökset oli ok. Maisan kaukoista on tullut vähän epävarmat. AVO kaukot menee loistavasti, mutta seisominen sekottaa pakkaa, pitänee helpottaa harjotuksia. Maisa on myös tajunnut uuden 'ned' -maahanmenokäskyn. Nopeutta vahvistetaan vielä käsiavulla. Liikkeestä istumista ollaan treenattu jonkin verran, ja se edistyy pikkuhiljaa. AVO luoksari on super. Pysähtyy kun seinään, sitä vahvistin paljon heittämällä namia selän taakse ja kun kokeilin antaa käsiavun ja viiveellä heittää namin, onnistui tosi hyvin! Luoksarin loppuosan vauhti on nyt hyvä!

Ja jotta ei unohdettaisi spanielia... Tepa on ehkä alkanut tajuumaan 'sivu' käskyn. Hakee myös perusasentoa hyvin. Mutta seuruu ja kaikki muu.. unohdetaan ne :D EVL luoksari ja ylempien luokkien kaukot on Tepan pravuuri. Saiskohan Tellu hypätä suoraan EVL:ään, jättäisi siellä vaan seuruun ja jäävät pois :D

Käytiin myös yhtenä iltana paimentelemassa. Harjottelin Maisan kanssa hakukaaria. En tiedä, oliko järkevää, mutta mutta. Itse hakukaaret onnistu ihan hyvin. Maisa muutenkin hakee lampaat mulle hyvin, mutta mikä siinä on että kun lampaat on mulla, niin Maisan on pakko syöksyä lauman läpi mun luo!? Yritin kuljettaa, käskeä koiraa kaikilla mahollisilla käskyillä, mutta ei... Maisan yli-innokkuus lampaita kohtaan on myös heikentymässä. Jos se on lähdössä ilman lupaa lampaille ja kutsun nätisti takasin, se tulee. Eli koira on jotenkuten halittavissa aitauksessa. Kuinka hyvä juttu se on, en tiedä. Sen tiiän ettei Maisa vaan osaa paimentaa.

Ripa valittiin HSKH:n piirinmestaruusjoukkueeseen! Maisan kanssa tähdätään nyt syyskuussa oleviin HSKH:n kokeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti