Ripan treenijuttuja

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Lammas- ja kukkojahtia

Kausalasta ollaan kotiuduttu. Oli taas kiva huomata Maiskista se äksön puoli. Se on niin erilainen maalla. Tokoilu ja aksaaminen on Maisalla aina niin tyynen rauhallista. Nyt unohdettiin ne koko loman ajaksi ja paimennettiin urakalla. Paimennus oli taas sitä, että minä huudan perkelettä ja koira juoksee ja juoksee ja sählää ja sählää ja lopuksi poistutaan aitauksesta. Maisalla sininen kieli roikkuu kuolasella poskella ja mä oon ihan ryytyneenä, takki yli-innokkaan koiran veressä, joka puree kieleensä ja metsästelee huvikseen ötököitä, kun ei muuten sählää tarpeeksi omasta mielestään. Lisäksi se puree mua ja keppiä.

Kukaan ei varmaan usko, kun ei todistusaineistoa ole, mutta olen hyvin tyytyväinen Maisan viimeiseen kertaan lampailla. Pidin sitä hihnassa koko ajan ja vaadin sitä kävelemään mun vieressä, niin ettei hihna kiristy. Tehtiin hetki vaan hallittavuutta - paikallaan istumista yms. Koira ei meinannut millään rauhottua, vaikka yritin itse olla yltiörauhallinen, huutamatta kertaakaan perkelettä. Sen session jälkeen poistuin aitauksesta hymyssä suin. Tyytyväisenä että Maisa rauhottui ja uskalsin lopuksi päästää sen vapaaksi ja tyytyväisenä siitä että vaikka muutaman kerran Maisa karkasi lampaille, se tuli kutsusta pois, ennenkun se ehti aiheuttaa sekasortoa. Hieno paimen. Ehkä me jatketaan rauhallisilla poispäin ajoilla. Ainakin se lisää hallittavuutta koiraan tilanteissa, jossa se käy täysin ylikierroksilla, vaikkei se varsinaisesti paimennusta olisikaan.

Torstaina äiti toi yhden mun kaverin myös Kausalaan ja samalla Ripa pääsi lampaille. Ripa teki pari kertaa kisaradan. Muutaman kerran lampaat karkasi mutta muuten suoritus oli hyvä. Tellu oli myös mukana ja hmm, jos kerta Ripa pääsi lampaille niin pitäiskö sanoa että Tellu pääsi kukoille. Ainakin se ajoi yhden kukon autioituneen ladon alle ja palasi sieltä polleena suu täynnä valkosia sulkia :D Kukko ei ihme kyllä saanut sydänkohtausta vaan selvisi takasin kotiinsa muutaman päivän kuluttua.Rusakko loikkii lampaan perässä

 Paimentelun jälkeen vietiin koirat viilentymään lampeen:
Spanieli heitettiin veteen, mestariuimari oli vieressä varmisatmassa, että spanieli pääsee rantaan
Uimisen jälkeen pölyiselle pellolle varmistamaan, ettei turkki pääse puhdistumaan liikaa:

Tällästä menoa paimenilla :)


Maisa on mustasukkanen Ripasta ja pitää ilmoittaa jo siitä kun Ripa vaihtaa katseen Goun kanssa
 Kausalaan palataan vielä heinäkuussa kahdeksi viikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti