Ripan treenijuttuja

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kaksi viikkoa, kolme liikettä

Viimeiset kaksi viikkoa ollaan Jokun kanssa tehotreenattu kolmea liikettä: liikkeestä seisomista, noutoa ja luoksetuloa. Niinkuin kerroin, nämä liikkeet eivät ottaneet onnistuakseen kokeenomaisesti ja olin jo epätoivon vallassa. Viime viikon perjantaina tehtiin jälleen nämä liikkeet kokeenomaisesti ja voin vain todeta kahden viikon tehotreenin vievän liikkeitä tosi paljon eteenpäin. Kaikki liikkeet menivät todella hyvin. Jos haluaa jotain vielä hioa, niin nouto voisi olla edelleen hieman tiiviimpi palautuksessa. Mutta kokonaisuudessa tosi hyvä suoritus ja loistava fiilis.
Tänään teimme kokeenomaisesti liikkeestä maahanmenon, kaukot ja hypyn. Tarkotuksena on nyt kahden viikon ajan tehotreenata näitä kolmea liikettä (samalla ylläpitää muita liikkeitä). Joku todellakin tarvitsee treeniä näissä liikkeissä. Paljon. Todella paljon. Liikkeestä maahanmeno meni seisomiseksi, ei osannut erottaa nyt hiottua seisomista maahanmenosta. Kaukot tehtiin ensimmäistä kertaa viidestä metristä. Teki kaikki vaihdot. Maahanenot ok. Ekassa istumisessa hinasi itsensä ylös ja liikkui vähän ja toisessa pomppasi, mutta liikkui paljon. Ei hyvä. Hyppy oli tosi hyvä. Sentään jotain hyvää. Pikkuhiljaa kohti kokeita. Ne pitkät paikkamakuutkin on tuottaneet tulosta! :)

Viime viikonloppuna käytiin HSKH:n kisoissa juoksemassa muutama startti. Muutama hylky. Ensimmäisellä radalla kaksi typerää esteen ohitusta, jonka kyllä laitan Jokun kokemattomuuden piikkiin, kokenut koira olisi ottanut ne. Väärään putkenpäähän ohjaus johti hylkäykseen.


Toinen rata oli aika haastava ykkösluokan rata. Se sisälsi putki-a -erottelua, välistävetoa, ansaputken ja vaikean keppikulman. Joku lähti hyvin välistävetoon, mutta ohjasin sen liian aikasin seuraavalle hypylle ja kiersi sen takaa. Loppurata olikin sitten täyttä katastrofia. Tältä radalta ei videota.
Aan kontaktit on tosi hitaat. Niille pitäisi nyt tehdä jotain. Ja edelleen Joku tarvitsee paljon palkkaamista muualta, kun multa. Ja ne lähdöt... Mutta jos jotain positiivista niin kummallakaan radalla ei sattunut rengasrikkoa! :)

(c) Emil Eklund
Tänä viikonloppuna ei olekaan kisoja. Ensi viikonloppuna kisataan lauantaina Maisan kanssa Hausjärvellä tokoa ja sunnuntaina Jokun ja lainakoira snautserin kanssa Liedossa agia.

Maisa on jatkanut kekseliäällä linjalla tokotreeneissä. Yksi päivä tein seuraamista agikentällä esteiden seassa ja se lähti pujottelemaan juoksuosuudella keppejä. Viime perjantaina ryhmätreeneissä tehtiin ruuta. Sitä ennen oltiin tehty tunnaria. Merkille lähettäessä juoksi kokoajan tunnarikapulalaatikolle ja loppujen lopuksi, kun se vääntö oli ohi ja lähetin merkille, niin hyppäsi taas kentältä väliaidan yli odottelutilaan ja tällä kertaa meni juomaan. Se ei ole vielä kertaakaan juossut ensimmäsellä toistolla suoraan hyvin merkille. Tänään juoksi jo sinnepäin, muttei kuitenkaan. Loppujen lopuksi lähti karkaamaan jo ruutuun. Merkkiä _ehkä_ pitäisi treenata erikseen. Toisaalta merkkiongelma ei ole tällainen ohjatussa noudossa. Hmm. Maisa taitaa taas kouluttaa mua.

(c) Emil Eklund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti