Ripan treenijuttuja

perjantai 9. marraskuuta 2012

Voihan laiskotus

Tällä viikolla ollaan pidetty jonkinmoista paussia treeneistä. Yksi syy on varmasti tuo lumi, joka sotkee hyvät treenikentät. Eihän sitä sohjossa ole kiva treenailla. Oltiin me Essin kanssa kokeilemassa sentään lumisohjotokoiluja, mutta se jäi aikalailla vaan siihen kokeiluun. Nyt treenit on siis keskitetty enimmäkseen sisätiloihin. Kaukoja ollaan treenattu jonkin verran lyhyeltä välimatkalta, ja saatu näin paljon onnistumisia. Metallikapulan pitotreeniä ollaan myös harrasteltu ja se ei olekkaan Maiskin mielestä enää mikään kovin kauhea ällötys. Paimen pitää kapulaa hyvällä otteella vaikka laittaisin nakinpaloja sen kuonon päälle tai heittelisin sen pään yli :)

Osaa se poseeratakki ;)

Kaukottelua

Kaikki kuvat on Essin ottamia

Tänään illalla kuitenkin vähän ryhdistäydyttiin kun päästiin halliin tokoilemaan. Aiheena oli seisominen. Maisa teki hienoja luoksetulon stoppeja. Liikkeestä seisominenkin onnistui, vähän pitää vielä vahvistaa sitä, ettei tassut liiku kun katoan sen selän taakse. Sisällä tehty kaukojumppa on myös tuottanut tulosta. Hienot VOI kaukot viiden metrin päästä ilman mitään virheitä missään vaihdoissa, hieno likka :)

Essi heitti meille myös haasteen, joten tartutaanpas siihen nyt:

1. Mikä olisi sellainen harrastus, jota haluaisit nykyisten lisäksi harrastaa/kokeilla koirasi kanssa?
Jos aika vaan riittäisi, harrasteltaisiin paaaljon aktiivisemmin ainakin hakumetsällä käyntiä. Jos jokin uusi harrastuslaji otettaisiin kuvioihin niin hmm.. kaikkea olisi kiva kokeilla. Ehkä me voitaisiin kokeilla viestiä :)

2. Mikä on sellainen koirarotu, joka on aina viehättänyt sinua, mutta jota tuskin koskaan tulet hankkimaan?
 Mulla ei ole ollut koirarotua, joka olisi mua aina viehättänyt. On kuitenkin monta rotua, joista olen kiinnostunut, ja ehkä joskus kaukaisessa tulevaisuudessa omistan jos jonkinnäköistä karvaturria :)

3. Onko koirasi tehnyt jotain, mikä on saanut sinut nolostumaan? Mitä?
Onhan näitä sattunut, niin paljon etten kykene muistamaan :) Tellun käytöstä oon saanut hävetä lukuisia kertoja, eihän tuo rinsessa harrastakkaan käytöstapojen noudattamista. Eihän se edes tiedä mitä ne on :) Maisaa sai hävetä todella monet kerrat sen ollessa pentu. Sain kyykkiä naapurien pihalla yhtenään hakemassa riiviötä pois niiden kodasta syömästä grillitähteitä. Onhan tuo paimen jahdannut naapurin kissan heille sisälle ja pinkonut itse perässä. Onneksi naapurit tykkää koirista eli ollaan vielä moikkausväleissä :)

4. Uros vai narttu? Miksi?
Ennen pidin itsestäänselvyytenä, että haluan narttukoiran. Nyt, kun noiden narttujen akkailuja on seuraillut ja nähnyt muutamia putkiaivouroksia, alkaa pikkuhiljaa vahvistua ajatus siitä, että seuraava koira on uros. 

5. Mitä ominaisuuksia toivot koiralta?
Tervepäisyys on se kaikkein tärkein. Haluan, että koira on innokas ja aktiivinen kaiken tekemisen suhteen, mutta osaa myös rauhottumisen jalon taidon. Ohjaajanöyrä ja mielyttämisenhaluinen, olematta kuitenkaan pehmeä. Toimintakykyinen ja sopeutuvainen. Hyvällä harrastuskoiralla suuri saalisviettisyys ei ole myöskään pahitteeksi. Mieluiten myös laumaviettinen ja sosiaalinen. Hmm, siinä oli ainakin jotain piirteitä :)

6. Mieleenpainuvin hetki koirasi kanssa?
Ei tule mieleen yhtä hetkeä. Onnistuneiden treenien takia jaksaa aina hymyillä jonkin aikaa. Tilanteet, kun koirasta haluaisi tehdä rukkaset, jää myös mieleen hetkeksi, kerrat kun punaturkki katoaa pimeeseen metsään pää viidentenä jalkana jänishajujen perässä. Se kerta, kun Maisa lähti pidemmäksi aikaa 23 aikaan illalla sai mun sydämen hakkaamaan melkosen lujaa tahtia ja sitä tunnetta ei ihan heti unohda. 

7. Haluaisitko kehittää/muuttaa itseäsi koiranomistajana? Miten?
Ainahan sitä haluaisi olla parempi. Kokoajanhan tässä kehittyy lisää kokemuksien myötä. Asia, joka ensimmäisksi mieleen tulee on johdonmukaisuus, sitä haluaisin vahvistaa ja kehittää.

8. Monta koiraa haluaisit omistaa kerralla?
Kaksi, joiden kanssa voisi aktiivisesti harrastaa ja kisata. 

9. Mitä muita nimiä harkitsit koirallesi?
Tellulla oli jo nimi, kun se meille tuli, eikä me sitä siitä lähdetty vaihtamaan. Maisan nimen keksin vaan yhtäkkiä edellisenä päivänä ennenkun pentu tuli taloon, joku ihme välähdys vaan. Tajuttiinkin sitten että Maisa ja Telluhan on molemmat sattumalta Tenavat-sarjakuvasta. Ripan nimi tuli sitten myöskin sieltä. 

10. Mitä koirasi syövät?
Tellu on barf-ruualla allergioidensa takia. Toinen ateria on broilerin siipiä ja toinen on puuromössöä. Ripa ja Maisa kotona ollessaan syö samaa ruokaa, paitsi puuron sekaan lisätään aina nappuloita, mitä milloinkin. Asuntolassa Maiski elää vaan nappularuualla.

11. Paras kuva koirastasi?
Parhaasta en tiedä, mutta kivoja kuvia mielestäni (huom. yksi kuva ei riitä :D)




Ja koska aion jatkaa laiskottelun harrastamista, en nyt keksi uusia kysymyksiä tai haasta ketään.
Kiitos kuitenkin Essille haasteesta :)!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti