Ripan treenijuttuja

maanantai 27. elokuuta 2012

Ykköset ja kakkoset radalla

Koko sunnuntai tuli vietettyä Ojangossa. Ensin ykkösluokan kisat sitten kakkoset. Kisojen jälkeen vähäksi aikaa kotiin ja sitten taas Ojankoon vetämään treenejä, joissa Maisa sai kulkea lainaohjaajan ohjauksessa. Maisa suoriutui varsin mallikaasti tehtävästä, oli kuuliainen ohjaajalle eikä vilkuillut mua :)

Ykkösten agirata oli varsin outo. Radalla ei ollut muita kontakteja kun aa, joka mentiin kolmesti, myös rengas mentiin kolmesti. Radalla ei tullut yhtäkään puhdasta suoritusta maxeilla! Ripa kulki ihan hyvällä vauhdilla, aa tosin oli hidas. Ripalle radalta HYL
Hyppyradan alku oli aika vaikea ykkösluokkalaisille. Kakkoshyppy syötti suoraan putkeen. Hypyltä matkan piti kuitenkin jatkua viistossa oleville kepeille. Terävällä kulmauksella koiran olisi saanut kääntymään kyllä kepeillekkin. Tältäkään radalta ei yhtään puhdasta suoritusta. Ripalle tästäkin HYL. 



Tellusta ei saatu videota, mutta spanielilla oli radalla hauskaa. Ohjaaja olisi voinut luottaa vielä spanieliin enempi ja juosta kovempaa niin olisi koirakin tullut nopeammin. Agiradalta Tellulle 10vp ja yliaikaa n. 9s. Hyppyradalla tuli pieni sählinki kepeillä, josta 5vp, lisäksi 3s yliaikaa. Tämä tulos kuitenkin vei Tellun 3. sijalle! 

Mini kakkosia oli vaan 4, joten luokka oli nopeesti ohi. Elsa oli kivasti kontaktissa ja kulki hyvin mun mukana, pysyi myös hyvin lähdössä. Agirata oli siitä outo, että siinä oli 2 keinua, eikä puomia ollenkaan. Elsa pinkoi lujaa ja jotkut ohjaukset oli myöhässä. Minikoiraa on jotenkin niin paljon helpompi ohjata, se antaakin myöhästymiset jotenkin helpommin anteeksi kun maxi. Johtuu varmaan siitä, että pienemmät kääntyy paremmin. Harmittava vitonen tuli kuitenkin kepeiltä sähellyksen takia. Aika alittui 8 sekunnilla ja tultiin 2. sijalle! Hyppyradalla en sitten kerennytkään enää koiran mukaan, sen verran oli suoraa. Askel kohti suoritettavaa hyppyä unohtui ja kielto sen takia. Loppuradalla sitten hyllytettiin kun koira karkasi väärille esteille, mutta kepit onnistu! Pitää vaan luottaa ja antaa koiran ite hakea.


Sain Maisalle koepaikan HSKH:n tokokokeeseen joka on 16.9!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti