Ripan treenijuttuja

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

ATD:n tokokoe

Harmi, että koira tarvii aina ohjaajan sähläämään, jos koira olisi yksin tokokentällä, voisiko koe mennä paremmin? Ehkä Maiskilla voisi.
 Mä jännitin pitkästä aikaa kisoissa, mutta onneksi koira pysyi kuitenkin ilosena. Kehän vieressä seisovasta yleisöstä Maisa näytti ottavan tukea, koska se ei kyllä ole ennen yleisöstä häiriintynyt.
 Pisteet:
Paikkamakuu 10 (tätä en voi mitenkään päin käsittää. Koira vääntelehti kokoajan. Se makasi suurimman osan ajasta pää ylhäällä ja vaihto lonkalta toiselle. Ehkä vierestä lähenevä bortsu ahdisti sitä sen verran. Toisella puolella oli piippaava russeli ja yksi koira poistui kokonaan rivistä. Maisa pysyi kuitenkin makuullaan :) )
Seuraaminen 8,5 (käännökset mä sössin liian nopeasti kääntymällä. Ensimmäisen täykkärin tein vanhaan tapaan ja sekosin siitä itsekkin. Muuten oli aikas Maisamaista seuraamista)
Maahanmeno 8 ( jee, se meni maahan! Hitaasti, mutta meni kuitenkin!)
Luoksetulo 5 (Maisa tais unohtaa mikä on käsimerkki ja valui ihan hävyttömästi)
Seisominen 10 (Maisan vahvin liike. Ois voinu mun mielestä olla nopeempi)
Nouto 0 (Lähti hyin, leikki kapulalla, palautti ravilla, jäi seisomaan mun viereen, jolloin tölväsin sitä jalalla ja sanoin 'sivu'. Hitto mikä moka multa)
Kaukot 7 (Maisa alkoi ottaa yleisöstä tukea ja alun maahanmeno oli hidas. Ekassa vaihdossa 2-käsky, kun Maiski ihaili vaan yleisöä. Viimesessä maahanmenossa meni lonkalleen)
Hyppy 0 (Plaah, tän ois voinu arvata. Istui todella vinoon, ja annoin koiralle 'sivu' käskyn. Tottakai se tulee hypyn ohi. Oiskohan 'hyppy' käskyllä hypännyt takasinkin päin.. ois varmaan)
Kok. vaikutelma 9 (Timo Pussinen tykkäsi Maisasta kovasti. Tiputti yhden pisteen vaan koska nollattiin nuo pari liikettä)
AVO3, 128p. 3. sija
Onneksi oli niin päin, että koiralla oli hyvä vire mun jännityksestä huolimatta ja mä sössin liikkeitä, ei koira.



Tehotreenille ennen SM:iä:
-maahanmeno: Paljon nopeutuksia käsiavulla ja kiertoleikillä
-hyppy: treeniä este kiinni aidassa kosketusalustalla.
-paikkamakuu: piilopaikkista enemmän, varsinkin kuumilla ilmoilla milloin koira haluaa läähättää.
-nouto: erikseen treenattava luovuttamista lyhyellä matkalla ja erikseen palautusvauhtia
-luoksetulo: paljon stoppitreenejä ja erikseen loppuosan vauhtitreeniä
-seuraamisen käännökset: huomion kiinnitys omaan liikkumiseen. Paljon palkkaa käännöksistä

Illalla käytiin vielä tokoilemassa. Treenimotivaatio kasvoi kummasti kisoissa, kun ties mitä treenata. Hyvin onnistu kaikki.. varsinkin Tellulta :D



Tänään hakutreenit. Illalla vielä aksaa ensin lainakoira Elsa-göötin kanssa ja sitten apukouluttajan virassa vetämään treenejä, jänskää! :)

Lips-temppua tenavien tapaan :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti