Ripan treenijuttuja

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Ulkokausi startattu

Tällä viikolla ollaan aherrettu Maisan kanssa melkosen paljon tokon parissa.
Tiistaina oltiin Essin ja Oxun sekä Jassun ja Fasun kanssa tokoilemassa. Maisan kanssa tein seuraamispätkää liikkuroituna, joka onnistui suht hyvin. Pari kertaa sain Maisalle huomauttaa, kun se tiputti kontaktin, mutta muuten seuruu oli oikeepaikkasta ja hyvää, ainoastaan oikeelle käännöksessä Maisa vähän jätätti. Siihen sitte panostettiin omana osuutena.

Luoksetuloa tein pari kertaa, en tosin koemaista vaan vauhtia kasvattavaa..
Lopuksi tein vielä jäävät. Tein ensin maahanmenon, joka tais olla pikkuvirhe, koska seuraavaksi tehtävä seisominen oliki Maisan mielestä edelleen maahanmenoa. Tätä saatin hinkata jos jonkinmoisen avun kanssa, kunnes loppujen lopuksi sain sen onnistumaan ilman apuja.
Keskiviikko aloitettiin heti aamusta yllätys yllätys; tokoilemalla..
Tällä kertaa kuuntelin opettaja Marjatta Tuikkasen neuvoja. Tehtiin pieni seuruupätkä, hyppy ja lopuksi vielä treenailtiin ruutua.
Hypyssä pyysin jos Maisalle voisi käydä näyttämässä oikeaa paikkaa, ettei se tee taas sitä, että kiertää hypyn kanssa samaan linjaan seisomaan. Tämä onnistui suht hyvin lukuun ottamatta haistelua mitä Maisa teki hypyn takana. Palkkasin suoraan seisomisesta. Ruutua treenattiin namialustalla, ja toistot onnistu hyvin.

Keksiviikko illalla - tokoa.
Maisa odottaa treenivuoroaEilen sitten vähän vastapainoksi agiliitelyä.
Ulkokauden ekat treeenit onnistu mitä loistavimmin. Harmi vaan ettei muka kiireessä jaksanut enää videokameraa hakea mukaan.. Ojangossa sitten todettiin että tultiinki paikalle puol tuntia ajoissa.
Rata oli lievästi sanotttuna vauhdikas, jalkaa sai laittaa toisen eteen aika rivakkaan tahtiin:Kutsuin Maisan ennen kakkoshyppyä, kulmaa ois voinu tehä enenmmän, mutta tokalla kerralla korjasin ja sain sen tiukemmin 3. putkeen. Sitten tuli kohta, joka tuotti meille eniten ongelmia. Mun jalat ei vaan riittäny juoksemaan tarpeeksi aikasin 6.hypylle, että oisin voinu ohjata takaakierron törmäämättä koiraan. Maisa kuitenkin käänty yllättävän hyvin ja vauhti ei tippunu mutkissa. 8-9 esteiden välissä tein persjätön, joka tuli joka kerralla vähän myöhässä, mutta Maisa käänty kuitenkin hyvin putkelle. 11. putken jälkeen meinasi aina tulla kiire, että ehin tekemään tarpeeksi kulmaa seuraavaa hyppysarjaa varten. Slalom (vai miksi sitä halutaankaan kutsua) onnistu Maisalta ihan ok, käänökset ois voinu olla vielä vähän tiukemmat. Loppu meni ok, kunhan juoksi vaan täyttäpäätä 17. hypylle, jonka jälkeen oli ehdittävä tekemään taas persjättö.
Kokonaisuudessaan rata meni loistavasti. Maisalla pysyi hyvä vauhti kokoajan yllä. Kouluttajakin ihmetteli: Mitä teille on oikeen tapahtunu? :)
Itsenäisellä puolella tarkoituksena oli treenata keppejä, tehden valsseja ja takaaleikkauksia. Me ei Maisan kanssa tehty kun pari toistoa kepeillä, se kun kyllästyy niin nopeesti keppitoistoihin.
Tellullaki oli supervauhti. Se lähti ihan käsistä. Tellu teki puhdasta rataa, kunhan ohjaaja ohjasi oikein :P 
Pussikin onnistu Tellulta hyvällä vauhdilla.
Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia ulkotreenejä :)

Tänään illalla tiedossa taas vuorostaan tokoa...
(c) Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti