Ripan treenijuttuja

perjantai 22. huhtikuuta 2011

kiirastorstain ja pitkäperjantain hulinaa

Mitä parempaa tekemistä pääsiäislomalla voisi ollakkaan, kun koiran kanssa treeneissä juoksemista !?
Kiirastorstaina oli Tehis cupin kolmannet osakilpailut. Tellua ei keretty ilmota, joten se joutui tyytymään vain autossa istuskeluun ja lenkillä käymiseen. Maisalle otin kaksi starttia.
Rata oli todella vaikea. Startteja oli liki 30 ja tuoksia makseille tuli vain 4.
Oli paljon kiemuraa ja mutkaa.. Vähän alkoi harmittaa, ettei Tepa päässyt tekemään sitä, se kun rakastaa pyöritystä. Maisalla oli ajatukset muualla, taisi johtua mun jännittämisestä. Maisa ei oikeen missään vaiheessa saanut kerättyä vauhtia kunnolla. Se oli tosi hidasta menoa! Tajusin myös nyt kantapään kautta, ettei agiradalle tosiaan ole asiaa jos on itse väsynyt.
Alkoi vähän jännittää huomiset kisat, koska jäi vähän huonot fiilikset noista epiksistä.
Tänään oltiin tokon vapaatreeneissä Ojangossa. Paikalle oli saapunut meidän lisäksi kolme muuta koirakkoa, ylemmistä ja alemmista luokista. Ensin tehtiin paikkamakuu treenit. Oon nyt alkanut opettaa Maisaa suoraan laskeutumaan lonkalleen ja laittamaan pään maahan, koska pidemmän päälle se vaihtaa aina siihen asentoon.
Paikkamakuu oli häiriössä. Maisa ei tosin ottanut häiriötä ohi kulkevasta liikkurista, viereisellä kentällä hullusti ulvoavasta Tellusta, eikä kauheella ryminällä putkesta menneestä Ripasta. Maisa on vaan niiiiiiiin lungi koira!
Viime syksyltä palauteltiin mieleen myös hyppyä. Ensin tein pari toistoa namialustan kanssa ja lopuksi vielä kokonaisena liikkuroituna. Maisa teki hypyn tosi hienosti. Perusasentoa se ennakoi, ihan niinkun jäävissäkin melkein aina, vaikken oikeestaan koskaan perusasentoon asti teekkään.
Tokon jälkeen käytiin tekemässä agiradalla vielä jee-jee -treenit. Tein Maisan kanssa vaan pari estettä ja annoin sen pitää vaan kivaa lelun kanssa ja juosta ympäri kenttää. Samalla se suoritti oma-alotteisesti muitakin esteitä!

Meidät valittiin HSKH:n sm-joukkueeseen. Nyt on siis syytä alkaa tokoa treenailemaan oikeen urakalla.
Tiistaina oltiin treenailemassa Essin ja Oxun sekä Jassun ja Fasu-flätin kanssa. Tehtiin vähän luoksetuloa, seuraamista ja paikkamakuuta. Nuo onnistuivat kaikki ihan hyvin.


Nea Ahola, profiilikuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti