Ripan treenijuttuja

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Hakua ja vähän tokoakin

Siinä se pieni pääsiäisloma meni koiraharrastusten parissa.
Sunnuntaina hakumetsään oli eksynyt meijän porukan lisäksi myös aussiejuniori, sprinkkujuniori ja sekaroutinen konkari. Ripalle otetiin aluksi partiointia eli lähetettiin Ripa etsimään maalimiestä, sen tietämättä yhtään mitä täytyy tehdä. Ripalla oli hyvin nenä koko ajan auki, mutta ihmisen luokse se ei tajunnu mennä. Lopulta oltiin jo ihan maalimiehen vieressä, jolloin Ripa vielä vähän kyseli ja ihmetteli, kunnes tarjoutui menemään maalimiehen luo. Lopuksi otettiin vielä onnistunut peräänlähtö.

Tellu oli ihan pro! Aattelin,ettei Tepa tuu ikinä löytämään maalimiestä, kun se meni piiloon niin, ettei Tellu nähny koko ukkoa. Pisto oli kuitenki tosi onnistunu ja maalimies löytyi ihan ennätysnopeasti, vaikka se oli aika kaukana. Toinen pisto menikin sitten pitkälti paskan syömiseen. Maalimies kuitenkin löytyi lopulta mukavan herkuttelutuokion jälkeen. Tellulle otettiin myös lopuksi onnistunut peräänlähtö.

Kun hain Maisan autosta, Ripa tunki väkisin päänsä ja etutassunsa luukun alle ja kiljui täyttä kurkkua. Vähän kun raotin takaluukkua, se singahti ulos sieltä ja juoksi suoraan takasin metsään. Taitaa räppääjäkin nauttia ihmisten etsinnästä (?)

Maisa oli pitkän talvitauon jälkeen ihan entisensä etsintätöissä, haku on vaan se Maisan juttu!
Eka pisto meni tosi hyvin. Ilmasukaan  ei ollut kovin katkonaista.
Toisella pistolla maalimies oli verkon alla. Maisa ei oo ennen etsinyt maalimiestä verkon alta, mutta hyvin meni silti. Ensin se painoi kovaa ohi, mutta palasi kuitenkin haukkumaan möykkyä.
Kolmas pisto oli lyhyt. Maisalle ollaan tehty pääsääntöisesti pitkiä pistoja, koska se hakee hyvin kaukaa, mutta läheltä ei sitten hakenutkaan, vaan painoi täysiä ohi, teki pari laajaa kaarrosta ja sain lähettää sen uudestaan. Ens kerralla aletaan  työstää siis lyhyitä pistoja!
Maisalla oli myös ekaa kertaa päällä SPKL:n liivit, jotka ei haitannu onneks yhtään menoa, Maisa kun yleensä jähmettyy, kun patsas paikoilleen, jos sille puetaan jotain.

Iltapäivällä Maisa pääsi mummojen rapsutettavaksi Simonkotiin, jossa Maisa otettiin hyvin vastaan. Oli niin kiva nähdä, miten ne mummotkin ilahtu, kun saivat rapsutella Maisaa. :)


Tänään oli toko sm-joukkueen treenit Tikkurilassa.
Alotettiin luoksepäästävyydellä, jossa ei ollut mitään ongelmia. Paikkamakuussa kävin palkkailemassa välillä.
Pitää harjoitella nyt paljon sitä, että Maisa laskeutuu suoraan asentoon, eikä jää vinoon.
Sitten meijän ongelmaliike (ainakin yski niistä) : luoksetulo.
Tähän saatiin hyviä vinkkejä jälleen ja nyt vaan treeniä paljon!
Maahanmenoon saatiin myös pari hyvää vinkkiä. Itse maahanmenossa ei sinänsä ole vikaa, mutta käskyn jälkeen Maisa hiipii pari askelta ja menee sitten maahan.
Lopuksi tehtiin vielä pari toistoa hyppyä. Ekalla kerralla Maisa kiersi hypyn jälkeen samaan linjaan esteen kanssa, mutta kun sille näytettiin oikeeta kohtaa oli toinen toisto jo parempi.

Kokonaisuudessaan Maisalla oli koko ajan huono vire eikä se jaksanut innostua nameista tai leluista. Tais olla osasyynä kuuma ilma...

Illalla halusin kuitenkin käydä vähän paikkailemassa huonoja treenejä. Tehtiin pari seuraamispätkää ja jäävät. Luoksetulon tein lopuksi koemaisesti. Mietin kyllä hetken,että se ei varmaa ole järkevää, mutta Maisa tekikin sen tosi hienosti! Namit ja pallo kiinnosti taas paljon enemmän ku hajut tai vieressä olevat lehmät! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti