Ripan treenijuttuja

tiistai 6. tammikuuta 2015

2015


Meillä ei ole tälle vuodelle tavotteita. Vihaan niin paljon epäonnistumista, että parempi olla asettamatta sen suurempia tavotteita, joiden täyttäminen aiheuttaa vaan stressiä ja päänvaivaa. Toivon hyvää vuotta :)

Muutto lähestyy salamannopeasti ja ensi lauantaina meistä tulee lappeenrantalaisia. Eilen kävin katsastamassa ja putsailemassa tulevaa luukkuani. Kivalta vaikutti, semmoiselta, että sinne voin muuttaa koirineni.

Koirat ovat jääneet nyt vähemmälle kaiken kiireen keskellä. Jopa niin vähälle, että Maisakin keksii omaa tekemistä mm. rikkomalla rukkasen, varastamalla ruokaa tiskipöydältä ja riehumalla lenkillä.
Ollaan me muutaman kerran käyty hallilla. Maisan kanssa kokeilin heti kokonaisena uutta ohjattuhyppynoutoa. Ei heti ekasta väännöstä tajunnut kiertää merkkiä (joka oli agilityhypyn siiveke) vaan juoksi mielellään kapulalle. Saatiin me muutama onnistunutkin toisto. Maisa on niin huippuälykäs eikä sen kanssa tarvitse vääntää, onkohan Maisan suoritustavoissa edes selkeitä kriteereitä :D


Jokun kanssa käytiin I-hahin järjestämässä AVO-luokan möllikokeessa 29.12. Todella hienosti Joku teki kokonaisuudessaan töitä. Paikkamakuun piilo oli todella vinossa ja J olikin mennyt lonkalleen. Tuomari oli oikeudenmukainen ja reilu. Korjattavaa oli noudon palautusvauhdissa, kaukoissa (ei tehnyt niin nopealla temmolla kuin haluan, ei reagoinut ensimmäiseen käskyyn) ja luoksetulon stopin nopeudessa. Pisteitä yhteensä 194.

Tänään sitten tosikoitokseen Konalaan Pipa Pärssisen tuomaroimaan kokeeseen. Olipas erikoisessa tilassa se koe. Todella ahdas odottelutila. Kehä oli kivan kokoinen, mutta alusta hieman liukas. Halli oli todella lämmin. Mua jännitti koko kokeen ajan todella paljon, mistä lie taas johtuikin, ja se näkyi koirassa. Onneksi ei kuitenkaan vaikuta vireystilaan, mutta Joku tulee nöyränä todella epävarmaksi, joka näkyy liikkeiden hidastumisena ja suorittamisen osaamattomuutena. Luotan, että Joku osaa liikkeet, tänään minä mokasin.
Pisteet:
Paikkamakuu 9 (Piilo jälleen tosi vinossa, oli mennyt lonkalleen. Meni 2-käskyllä maahan, jota tuomari ei kuullut)
Seuraaminen 9,5 (Ekan täyskäännöksen mä mokasin tekemällä sen, niinkuin Maisan kanssa, Joku oli tästä hieman hämillään)
Maahanmeno 0 (Olin todella jännittynyt, jäi seisomaan)
Luoksetulo 10 (Ensimmäistä kertaa ei tullut eteen vaan kaarsi suoraan selän takaa sivulle :o olikohan tässäkin jännityksellä vaikutusta?)
Seisominen 9,5 (Ei pysähtynyt ihan seinään, vähän liikutteli etutassuja)
Nouto 6 (Oli selvästi epävarma palautuksessa, tuli hitaasti eteen. Sylkäisi kapulan käskystä ja kapula putosi multa)
Kaukot 10 (Hitaahkot maahanmenot, istumisessa tassut eri tasolla)
Hyppy 8 (Jäi aika lähelle istumaan, rapsautti kyntensä palatessaan, istui tiiviisti)
Kok.vaik. 10

AVO 1, yhteensä 163p 

Joku palkkaantui kehässä hyvin, mutta liikkeiden alut oli nyt vaikeita. Ei hakeutunut itsenäisesti perusasentoihin ja jouduin niiden kanssa ikävästi vääntämään.

Treenilistalle (VOI-liikkeiden lisäksi)
- Perusasennot liikkeiden alussa
- Paikkamakuun alut
- Paikkamakuun vinopiilot
- Jäävien erottelu
- Noudon eteentulot
- Kaukojen vaihdot matkaa muutellen
- Hypyn etäisyyden kasvattaminen

Toivottavasti ulos pääsisi mahdollisimman aikasin treenaamaan, nyt kun ei ole enää vapaatreenimahdollisuutta..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti