Ripan treenijuttuja

torstai 25. joulukuuta 2014

Zest for life


Tätä koiraa katsellessa tulee aina hyvälle tuulelle. Sen ikuinen ilo on aina aitoa :)



Koko tenavien kerho kokoontui joulukuvaan.

Vihdoin maa on valkea ja koirat pysyvät puhtaampina :)
Odotan innolla jo Lappeenrantaan muuttoa. Kaikki asiat ovat järjestyneet paremmin kuin ikinä ensihetkien paniikissa osasin kuvitella. Meille on järjestynyt ryhmäpaikka viikottaisesta agiryhmästä paikallisesta Kiitorekku -yrityksestä. Ihan huippua! Päästään treenaamaan lämpimään halliin hyväksi kutsutun kouluttajan oppeihin. Eiköhän sieltä joku tokoporukkakin löydy, joka suostuisi ottamaan tällaisen taulapääkolmikon mukaan remmiinsä. 
10.1. on muutto ja alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, otan koirat samantien matkaani, jotta päästään starttaamaan agitreenit. 

Viimeisissä HSKH'n ohjatuissa aksatreeneissä tehtiin kisamaista treeniä. Tai piti kai tehdä. Ei me ihan kisamaisesti tehty, kun ei se niin helppo ollut. Sain juosta itseni puhki, kun lainakoira Ruukin oli paikalla. Mutta olipas nuo molemmat todella päteviä! Voi, kun aina uskaltaisi liikkua täysillä ja luottaa koiraansa. Jokun kanssa kaksi peräkkäistä sokkariakin onnistuu jopa näillä jaloilla, kun uskaltaa luottaa. Vähänkö siitä tulee hyvä fiilis! :) Joku ei nyt pahemmin tiputellut rimoja. Ne tulee alas silloin, kun sillä on kiire, eikä ehdi kokoomaan itseään hypylle. Riman päällä kykenee kääntymään hienosti, niitä pitäisi vahvistaa. Todella elastinen se on.

Töitä olen tehnyt nyt enemmän, kun viettänyt aikaa hallilla. Maisan treenaaminen on jäänyt todella vähälle. Merkkiongelmaa ei ole enää ollut (nyt koputan puuta) ja edelleen treenaa nykyään aina tukka hulmuten hymy huulella ja kestää huomautuksia. Nyt voin sanoa uskovani siihen, että joidenkin koirien motivaatio kasvaa vasta 5-vuotiaana. Niinkuin entinen opettajani sanoi minun valittaessa Maisan olemattomasta moottorista: "Kyllä sen moottori vielä kasvaa".


1 kommentti:

  1. En tiedä ootko löytäny jo tokoryhmää, mutta jos et ole vielä liittynyt Treenipoppoo LPR -ryhmään Facebookissa, niin suosittelen! Sitä kautta voi huudella treeniseuraa (vaikka kesän jälkeen siellä on vähän nukahdettu, mutta varmasti löytyy).

    Varsinainen treeniporukka on tietty LPKY:llä, mutta tähän oli haku. Tietty kannattaa kysyä pääsisikö tottisporukan kanssa treenaamaan :) Molemmat treenaa viikonloppuisin Kiitorekulla.

    Mä oon itsekin lappeenrantalainen koiraharrastaja, mutta tällä hetkellä lähinnä pennunodottajana ja koirakuvaajana. Paimenta odotellessa... Musta saa kuvaajaa ja sitten joskus vuoden kuluessa treeniseuraakin. Oon itse viittä vaille parikymppinen.

    Jos haluut vaihdella ajatuksia niin mia.tadaa[at]gmail.com :)

    VastaaPoista