Ripan treenijuttuja

perjantai 2. toukokuuta 2014

Ykkösvappu

Jatketaan edellisen päivityksen mukaan ykkösteemalla.Vappupäivänä Helsingissä Riikka Pulliaisen tuomaroimassa tokokokeessa parhaalla lahnaporukalla. Vaikkakin se piknik tais jättää itse kokeen toisarvoiseksi, kaikki lahnat loistivat myös tokokehässä - omalla tavallaan. 

Maisa vieraili viimeistä kertaa VOI-kehässä. Seuraavaksi suuntamme on kohti uusia haasteita. Ehkä syksyllä/loppuvuodesta uskaltaudumme korkata EVL'ssä. Viisas kuitenkin oppii nopeasti :)
Lupasin Maisalle, että jos vapun kokeesta ei tule ykköstä (en hetkeäkään odottanut sitä, koska tuolla ensimmäiselläkin kesti tulla tovi), voidaan jättää se voivottelu taaksemme. 
Tuloksena VOI3, 216,5p. Noilla pisteillä irtosi kuitenkin luokkavoitto!

Paikkamakuu: 8 Ennakoi sivulletulon, oli myöskin valahtanut lonkalleen. Milloinkohan oppisin olemaan tuijottamasta sitä, kun menen sen sivulle..
Yksilöiikkeissä jälleen sekoitettu järjestys.
Tunnari: 7 Tarkkaa ja VARMAA työtä kapuloilla ja tarkkaa jäystämistä palautuksessa, joka oli myöskin vino. Lähetykseen kuitenkin kaksoiskäsky.


Hyppynouto: 5 Maisan yksi varmimpia liikkeitä. Nyt ei noussut kapula maasta, hajut oli kiinnostavampia. Odotin kauan, ennenkuin annoin uuden käskyn, jolloin Maisa ehti myöskin vähän kaivaa maata...


Metallinouto: 9 Ei moitittavaa. Palautus ravilla, niinkuin aina
Kaukot: 8 Hienolla tekniikalla kaikki, mikä lienee tuotti myös armopisteitä, sillä yhteen vaihtoon (m-i) tuli kolme käskyä, kun ei ensin reagoinut ja seuraavalla nousi seisomaan. 


Seuraaminen: 7 Lyhyt ja kiva seuruukaavio, johon mhatui paljon lahnailua. Miten se voisikaan olla parempi, jos en ikinä vaadi sitä tekemään paremmin. Nyt kuitenkin istui kaikki perusasennot
Luoksetulo: 8 PerusMaisaa


Liikkeestä istuminen: 9,5 Tulikohan tässäkin armopisteitä vai oliko Maisa normaalia nopeempi
Ruutu: 0 Toinen Maisan vahvin liike. Lähti todella määrätietosesti. Päätyi kuitenkin edellisen kokeen lailla takanurkkaan ja sieltä ruudun yli. Yritin korjata, mutta miksi se osaisi korjata, jos ei ikinä treenata korjauksia. Jäi ulkopuolelle makaamaan.
Kok. vaikutus: 8 
Maisa oli koko kokeen ajan vähän kuutamolla, teki kaiken vähän "toisella kädellä", jäi välillä nautiskelemaan meren tuulesta, joka sai sen korvakarvat huljumaan ja ymmärsi myös reagoida jyriseviin ääniin ja lepattaviin kehänauhoihin. Sellainen on Maisa: se valitsee päivät, joina haluaa totella, päivät, joina haluaa nautiskella ja päivät, joina osaa olla kierompi kuin mun ymmärrys riittää käsittämään.


Olin edellisen kokeen jälkeen Jokun osalta ihan siinä mielentilassa, etten vie sitä nyt vähäänaikaan ainakaan kokeeseen. Joku oli kuitenkin jo ilmottu ja ajattelin mennä hakemaan vain kisakokemusta. Odotukset tuloksien suhteen oli ihan nollassa, etenkin, kun maanantain ohjatuissa treeneissä Joku ei ollut yhtään kuulolla. Edellisenä iltana yritin muistutella itsellei, kuinka tärkeää on ohjaajan ja koiran välinen luottamus. Minulla oli nyt luottamuspula. En voinut luottaa, että Joku suoriutuisi liikkeistä. Nostatin tunnelmaa katselemalla Jokun vanhoja tokovideoita. Niistä näin, että se todellisuudessa osaa. Mielialani kohentui ja fiilis koepaikalla oli jo seurankin ansiosta niin hyvä, että lähdin hyvillä mielin koekehään. Nyt annoin Jokun odottaa koko pitkän päivän autossa ja otin sen vasta ennen ALO-luokan alkua kastumaan sateeseen. 
Tuloksena ALO1, 186p, KP, sija 2!
Luoksepäästävyys: 10
Paikkamakuu: 10 Reagoi hyvin käskyyn ja pysyi maassa vaikka liikkuri ei antanutkaan heti lupaa poistua koiran sivulta. Makasi hieman levottomasti, ei käynyt kuitenkaan lonkallaan, mutta pää pyöri jonkin verran.
Yksilöliikkeissä sekoitettu järjestys
Hihnaseuruu: 9 Hieman olisi saanut olla skarpimpi. Kerran putosi kontakti. Käännöksissä ja juoksussa väljyyttä.
Hyppy: 10

Seuraaminen vapaana: 8 Lisää väljyyttä. Jätätti myös vähän.
Liikkeestä maahanmeno: 10
Luoksetulo: 9 Ennakoi sivulletulon.
Liikkeestä seisominen: 9,5
Kok.vaikutus: 10
Joku alkoi tsemppaamaan loppua kohden. Ehkä munkin olemus muuttui rennommaksi, kun huomasin Jokun toimivan. Kyllähän se toimii, kun itse toimii. Se lukee mua kuin avointa kirjaa - sana sanalta. Miksi ihmiselle ei ole asennettu samaa taitoa?
Nyt voidaan hetkeksi huokaista. Varmasti vähennetään hiukan tokon treenaamista ja se, mitä treenataan, on enemmän ylempiin luokkiin keskittyvää.Kokeista kiiruhdimme kodin kautta tokotreeneihin hetkeksi hakemaan eväitä ohjatun noudon opettamiseen. Joku suoriutui alkeisharjoituksista todella hyvin vaikka käytössä oli vieraat kapulat. 
Tokosta siirryimme halliin agikentälle. Maisa sai treenata ensin. Sehän kulki kiltisti ja lujaa. Uskaltautui myös villiksi ja teki lentokeinun. Joku pääsi myös päästämään viimeiset höyryt ulos ja kaahottamaan radalle. Ei voi muuta taas todeta, kun että hitsi se kääntyy ja oppii nopeasti! Huippukaverit!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti