Ripan treenijuttuja

lauantai 17. toukokuuta 2014

Back to business


Olin muutamia viikkoja taaksepäin iltalenkillä. Maisalla oli panta ja se oli hihnassa. Pusikkoon sujahtava pupu sai sen aistit sadasosasekunnissa heräämään ja samanaikasesti se kiskasi hihnasta todella lujasti. Samantien se jäi hetkeksi kakomaan, joskin matkaa oli saatava jatkettua, jotta näkisi, minne pupu loikki. Vielä muutamia päiviä tapahtuneen jälkeen Maisa jatkoi kakomista, mutta kuitenkin vähenevissä määrin. Maisa kävi osteopaatilla jälleen selkäjumien vuoksi ja kun tulin kotiin, Ripa oli vastassa pää riippuen ja alkoikin pian kakomaan ja yskimään limalönttejä. Kennelyskä. Kauan me siltä ollaankin onnistuttu välttymään, mutta nyt sitä tuntuu olevan todella paljon liikkeellä. Muutaman päivän kuluttua myös Joku aloitti yskimisen. Ripa jatkoi yskimistä vielä, kun Jokulta se jo loppui. Kokoajan toivoin sormet ristissä Tellun välttyvän yskältä. Kuitenkin Ripan parannuttua pikkuspanieli aloitti yskimisen. Se ei yskinyt limaa, räkä valui sieraimista. Onneksi urhea pippurisielukin sielviytyi röhältä nopeasti :)


Yskän takia ollaan oltu treenitauolla.

Tällä viikolla ollaan pikkuhiljaa palattu treenirutiineihin. Tiistaina kisasin Elsan kanssa Ojangossa epiksissä kaatosateessa. Sään takia osanottajia oli alle 10 ja me tehtiin radan ainoa tulos. Kielto kepeiltä, muuten suoriuduttiin kiekuroista ongelmitta maaliin.

Jokun kanssa käytiin Jessican pitämässä tokokoulutuksessa kuun alussa harjottelemassa kehääntuloja, seuraamista ja ruutua. Yllättävän hyvin mustanaamio toimi vieraalla kentällä. Ollaan myös harjoiteltu ohjatun noudon alkeita, zetaa, tunnaria ja luoksaria. Mä vaan niin tykkään sen asenteesta!


Maisan kanssa en ole uskaltanut paljoa treenata. Viime osteopaattikäynnillä todettiin Maisan olevan todella kipeä edelleen ja reilu viikon päästä on jo uusi aika varattuna. Kunpa sen selkä tulisi nyt kuntoon. Se on lenkkeillyt nyt vain valjaissa, jotta niskan/selän seudulle tuleva rasitus minimoituisi.


Ripa kävi viikko sitten lääkärissä jatkuvan alapään nuolemisen takia. Siellä olikin tulehdus ja nyt se on syönyt antibioottia. Samalla käytettiin koko kööri vaa'alla pitkästä aikaa. Lukemat olivat seuraavat;
Ripa 24,0 kg
Maisa 19,6 kg
Joku 16,4 kg
Tellu 5,1 kg

Tellun paino aiheutti pientä järkytystä ja aloin epäilemään vaa'an toimivuutta. Toisaalta muiden koirien lukemat ovat varmasti todelliset. Onko Tellu tosiaan laihtunut yli kilon vaikka on saanut hurjasti enemmän ruokaa ja liikuntaa paljon vähemmän !? Ei se kuitenkaan näytä liian laihalta, kylkiluut tuntuu normaalisti. hmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti