Ripan treenijuttuja

tiistai 23. heinäkuuta 2013

19 vk Harvahammas

Hampaita on karissut lapsen suusta jo kovaa vauhtia. Joku sai viime viikolla rabies-rokotteen ja rokottamisen yhteydessä lääkäri kysyi, että syökö Joksu kiviä. No eipä se syö, mutta kaikki kulmahampaat on silti katkenneet kärjestä.Täytyy vähentää repimisleikkejä nyt vähäksi aikaa, ettei hampaat kasva vinksalleen.


Viime viikon keskiviikkona käytiin pitkästä aikaa mätsärissä. Maisa osallistui Junior Handler kehään tuttuni siskon kanssa ja oikein kivasti esiintyi :) Loppujen lopuksi he voittivatkin!
Maisa oli myös isojen koirien tuomarin mieleen ja sijoituksena olikin PUN1. Koiria kuitenkin oli noin 50 :)
Pitäisikö meidän vaihtaa Maiskin kanssa lajia. Kehässä kun ei tarvii muutakuin seistä ja vähän ravailla. Tuo homma oli Maisan mieleen, vielä kun sai namiakin :)

Viime viikolla aksakentät on olleet ehdottomasti kovemmalla kulutuksella kuin tokokentät.
Maisa on pomppinut medi-/minihyppyjä ihan intona :)

Kuva ehkä vuodelta -11
Joku on silläaikaa todella ärsyttävän tavan oppineena haukkunut äänekkäästi jatkuvalla syötöllä kentän laidalla. Treenatessa se komentaa heti, kun on vähänkin epävarma. Koira, joka ei ainakaan säästele äänenkäyttöään.


Maisan ääniarkuus on edennyt seuraavalle asteelle. Ensin oli vain voimakkaat pamaukset, uudenvuoden johdosta myös vähän hiljaisemmat pamahtelut. Mitä enemmän se niitä kuuli, sitä enemmän se altistui pelkäämään herkemmin muitakin ääniä. Pian se pelkäsi voimakasta ukkosta, sitten jo kumeampaa jyrinää. Nyt jo rankka sade saa sen panikoimaan. Tokokentällä se pelästyi kun viereisellä agikentällä koira suoritti aata ja tassut tömähtelivät. Sain sen kuitenkin toimimaan vielä. Toisinaan se reagoi lentokoneen ääneenkin. Kamala stressi koiralle pelätä pieniäkin ääniä, arkipäivisiäkin. Ollaan kokeiltu soittaa sille ampumisen-, ukkosen- ja ilotulitusten ääniä sisältäviä cd:itä, mutta ei se niihin reagoi. En oikeen tiedä, mitä tuolle keksisi.
Löysin Maisan niskasta peukalonpään kokoisen patin. Se ei kuitenkaan ole selvästi erotettavissa vaan "muljuu" ihon alla. Täytyy seurata, ettei ala kasvamaan. Tuntuisi kuitenkin, että se olisi vaan joku lihasjumi - toivon ainakin.

2 kommenttia:

  1. Ihana Joku <3 Ihan samanlaista komennusta agikentällä pitää puolisiskonsa Penni... ;)

    VastaaPoista
  2. :) Joku onkin varsinainen komentelija, myös välillä arjessa..

    VastaaPoista