Ripan treenijuttuja

perjantai 18. tammikuuta 2013

Hus pois pakkanen

Kovat pakkaset on taas löytäeet Suomen ja tulleet häiritsemään meidän tokotreenejä Hyvinkäällä. Tokoilu ulkona talvella lähentelee jo hulluuden rajoja. Treenaaminen hallissa tuntuisi lottovoitolta. Ehkä jossain vaiheessa vielä päästäänkin lopputalveksi Hyvinkään halliin treenailemaan, toivottavasti!

Maisan VOI-liikkeet on nyt tässä mallissa:
- Paikkamakuu: Pidempiä aikoja pitäisi päästä treenailemaan muuallakin kuin omassa olkkarissa. Olkkarissa kuitenkin 10 min paikkiskin onnistuu
- Paikkaistuminen: Myös treenattava pidempiä aikoja. Lisäksi on harjoteltava suorassa pysymistä. Jos piilo on vinossa koiran rintamasuunta kääntyy. 
- Seuraaminen: Käännöksiä pitää vielä hioa ja peruuttamista, muuten on ihan hyvä
- Liikkeestä istuminen: Tekee toisinaan hitaasti eli välillä voisi tehdä käsiavun kanssa, että saataisiin nopeita toistoja
- Kaukot: Ahneella on huono loppu. Oon kasvattanut välimatkaa nopeesti ja varmoihin hyviin vaihtoihin sotkeutuu välillä mukaan epäonnistuneita vaihtoja. Nyt paljon s-i vaihtoja lyhyeltä matkalta.
- Hyppynouto: Maisan lemppari, toisinaan törmää kun tuo kapulan.
- Metallinouto: Hyvä 
- Tunnari: Ei millään mallilla vielä. Pitäisi kysyä joltain viisaammalta apuja opettamiseen. Maisa mieltää tunnarin noutona, eikä käytä lainkaan nenää. 
- Luoksetulo: seisominen ok. Maahanmenoa ollaa hinkattu jonkin verran. Luoksetulon yhteydessä tehtyyn nopeaan maahanmenoon on kuitenkin vielä matkaa.
- Ruutu: lähiaikoina mennyt välillä sivusta sisään tai mennyt merkille. Pitäisi treenata myös enemmän tyhjäruutuja, ilman koskteusalustaa.

Ilmoitin Maisan kuitenkin helmikuun puolessavälissä oleviin tokoepiksiin. Jätän kyllä tunnarin ja luoksarin tekemättä. 
"Missä ruutu"

"Ruutuun"

"Jee, onnistui"

Kaikki kuvat (c) Essi

Ripa sai myös tällä viikolla tutustua asuntolan arkeen. Poika oli oikeen mielissään kun samassa huoneessa asui ihana flättityttö :)
Muuten Ripa käyttäytyi uudessa paikassa epävarmasti, seuraili mua ja vilkuili menoa rauhallisesti mun jalkojen takaa. Oppitunneilla vieraillessaan se makasi mun jaloissa. Ripalle ehkä vähän stressaava paikka, mutta kokemushan tuokin oli :)

Tellu kävi keksiviikkona Leena Saijonmaan, meidän luottolääkärin, vastaanotolla. Saijonmaa oli oikein ilonen kuullessaan ettei korvat ole vaivanneet leikkauksien jälkeen, onhan niistäkin jo neljä vuotta. Ensin Tellulta mitattiin kuume ja otettiin verikokeet. Ruumiinlämpö oli normaali samoin kun kaikki veriarvot. Oli todella helpottavaa kuulla, että kokeissa ei ilmennyt mitään poikkeavaa ja todeta Tepan olevan hyvässä kunnossa. Saijonmaa tutki korvia. Tellu selvästi aristeli oikeaa puolta. Imusolmukkeet eikä korva olleet kuitenkaan turvoksissa eli merkkejä tulehduksesta ei ollut. Korvakipu jäi nyt mysteeriksi. Tellulle määrättiin kipulääkekuuri. Tassuihin Tellu sai Malaseb shamppoota, jolla pestään tassut, suunpielet ja takapuoli kolme kertaa viikossa ja lisäksi vielä kortisonisuihkeen tassuihin. Lopuksi katsottiin vielä hampaat (kaikki ok) ja annettiin vielä Rimadyliä injektiona. Vaaka näytti 7kg eli kesästä puoli kiloa tullut lisää.
Nyt taas oma mieli lepää ja Tellun häntä vispaa :)

Huomenna suuntaamme Essin ja paimenten kanssa Asikkalaan pälyilemään maaseutuopiston navettaa (koulun Taitajakisoja varten) ja pyörimään mätsärikehässä (milloinkohan Maisa on viimeksi ollut mätsärissä...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti