Ripan treenijuttuja

maanantai 22. lokakuuta 2012

Luonteen testaus

Nyt on testissä käyty ja hengissä selvittiin. Pisteitä tuli 128. Ja mikä nyt oli odotettavissa tuomiona laukauksista laukausaltis, jonka takia testistä siis HYLÄTTY. Ensimmäiseen laukaukseen M ei reagoinut pahemmin - pysähtyi, kuulosteli, jonka jälkeen jatkoi matkaa, mutta se toinen laukaus.. meinasin lentää nurin, kun tuo pelästyi ja sinkoili niin. Laukauksista palautuminen, tärinän ja kiihtyneen läähätyksen loppuminen vei roimasti aikaa.
Vaikka tiesinkin, miten M tulee paukkuihin suhtautumaan, oli kiva nähdä miten se regoi muihin tilanteisiin, joita ei tule arkielämässä vastaan. Vastaan tulikin muutamia yllätyksiä. En olisi uskonut Maisan reagoivan niin voimakkaasti ärsykkeisiin tai menevän niin panikoivaksi. Kelkalla Maisa haki ensin musta tukea. Haalarin ja rämisevän tynnyrin jälkeen Maisa muuttui todella levottomaksi, niin että piemeässä huoneessa se tarvitsi todella paljon apuja. Vieressäni seisova nainen oli Maisan mielestä tosi pelottava vaikka hän puhui koiralle rauhallisesti. Kun M vihdoin uskalsi nuuhkaista mua, ja aloin sitä kehumaan, yritti pieni paimen ängetä paniikissa syliin. Uhkaavalla miehellä Maisa puolusti aika paljon, niinkun myös ollessaan seinässä yksin sidottuna.
Tuomari sanoikin lopussa: "Ton koiran kanssa voi ainakin mennä pimeellä nakkikiskalle ihan rennosti, eikä tarvi pelätä että joku ohittelisi jonossa." :D

Osa-alueet:
Toimintakyky: -1 Pieni
Terävyys +3 Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +2 Suuri, hillitty
Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: - Laukausaltis



Viime viikolla tokoiltiin jonkun verran, treenailtiin paljon ruutua ja vielä enemmän seiso-maahan kaukokäskyä, jota ruudussa käytän. Itse ruututreenit meni aika huonosti. Milloin Maisa bongaili jalkapalloa ihan toisesta suunnasta ja milloin jotain muuta. Päädyin siihen, että annan myös VOI-ruudussa käsimerkin auttamaan ruudun löydössä. Lauantaiaamuna sitten piti yrittää hyvällä tuurilla onnistua. No, ei me onnistuttu. Maisa juoksi ruutua kohti, mutta oli vähän hölmistyneenä, etsi ehkä kosketusalustaa, jolloin sain mennä opastamaan sen kädestä pitäen oikeeseen paikkaan. Ripan nouto oli sen sijaan edistynyt viikossa paljon. Palautus oli nyt paljon suorempi, mitä viikko sitten :) Äiti sai siis päättää meille seuraavan treeniaiheen, joka on ohjattu nouto, pienellä helpotuksella (oma sijainti). Ripan on tehtävä zeta suoralla pätkällä.

Saatiin peruutuspaikka 4.11. oleviin kokeisiin.

Video viime agitreeneistä:


2 kommenttia:

  1. Itseäkin houkuttais jo tuohon luonnetestiin Sony ilmoittaa mutta melko varmana sekin tuon paukkutestin hyllyttäis viime uv:n tuloksena. Oli ihan mielenkiintoista katsoa teidän suorite, toi on tollanen koirien "kummitusjuna" :) ..ja agilitykin näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan nuo luonnetestit kyllä kiinnostavia, vaikka tosin aika kuormittavia koiralle. :)

      Poista