Ripan treenijuttuja

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

treeneistä treeneihin

Maisa on toipunut superhyvin leikkauksesta. Haava näyttää hyvältä eikä punota, vähän se on vielä turvoksissa. Tänään mennään el.lääkäri Marjatta Laaksolle poistamaan tikit.
Me vähän ollaan lipsuttu lääkärin antamista ohjeista ja pidettiin viikonloppuna Maisaa vapaana, remmilenkit kun ei ole meitä varten. Maisan energiavarastoja kulutettiin viime viikolla muilla keinoilla.
Tokoiltiin normaalia enemmän ja tehtiin pientä aivojumppaa temppujen opettelun ja Dog Brick pelin merkeissä.
Kosketusalustaa ollaan harjoiteltu paljon ja Maisa todellisena älykkönä tajusi idean melko nopeasti. Nyt vielä pitää vahvistaa alustalle jäämistä ja siellä olemista häiriön alla sekä sitä, että sinne mennään niin lujaa kuin mahdollista. Jospa se olisi silloin hyvin hanskassa, kun ulkokausi alkaa, niin päästäisiin heti liittämään se kontaketehin - toki voihan sitä hyödyntää muuallakin esim. tokossa ruudun ja merkin opettelussa.
Tokossa me ollaan panostettu nyt entistä enemmän vireeseen. Pari seuraamispätkää ja jäävät putkeen tehtynä ilman palkkaa onnistui Maisan kanssa tosi hyvin. Seuraamispätkiä pitää alkaa pidentämään ja käännöksiin pitää alkaa panostamaan kunnolla. Kaukojen oikeeta liikerataa oon takonu Maisan päähän varmaanki viime syksystä asti säännöllisen epäsäännöllisesti ja nekin alkaa nyt vihdoin onnistumaan pienen välimatkan päästä.
Sunnuntaina oltin Porttipuistossa tokoilemassa viiden muun auspain kanssa, ja olihan se Ripakin siellä treenaamassa äitin kanssa.
Maisan kanssa tehtiin muutama seuraamispätkä. Keskittyminen oli ajoittain jossain ihan muualla kun tokossa. Paikkamakuutakin otettiin, taisi olla 3 minuuttia. Maisa nousi seisomaan ennen kuin aika tuli täyteen ja lopuksi ennakoi perusasentoa. Kosketusalusta oli myös mukana ja sillä tehtiin muutama jotenkin onnistunut toisto.
Tokoilun jälkeen lähin koirien kanssa tunnin lenkille ja kun tulin, oli aikaa vajaa puol tuntia agilitytreenien alkuun.
Agissa tehtiin suoraa ja takaaleikkauksia + kontakteja. Itsenäisellä puolella harjoiteltiin pimeitä putkikulmia. Maisan piti jäädä kotiin vaikka paljon se oli mukaan tulossa. Tellu oli ihan intona, tauko teki hyvää :)
Takaaleikkauksissa oli aluksi apuohjaaja palkkaamassa, mutta lopuksi ne onnistui yllättävän hyvin. Vauhti oli sen verran kova. Kontaktit meni hitaasti, mutta kepit sen sijaan ihan huippu nopeesti, mulle tuli ihan kiire!!


Maisa on alkanut kaljuuntua, karvaa lähtee kiitettävän paljon.

Punnittiin auspait;
Ripa 22,2 kg
Maisa 18,9 kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti