Ripan treenijuttuja

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Leikkausarpia

Maisa on nyt kohduton narttu, eikä juoksut ole enää riesana haittaamassa harrastuksia :)
Ennen sterilisaatiota Maisalta katsottiin vielä veriryhmä jos hätätapauksessa olisi joutunut tekemään verensiirron.
Sterilisaatio onnistui hyvin. Maisa meni Viikkiin aamulla ja haettiin iltapäivällä, jolloin Maisa oli jo hereillä, vaikkakin hieman tokkurainen.
Leikkauksen yhteydessä Maisalle annettiin fysiologista suolaliosta, antibioottia ja kipulääkettä suonensisäisesti
Haava suljettiin sulamattomilla tikeillä, jotka käydään poistamassa viikon päästä. Haavan päälle oltiin laitettu liimaside, ja tosiaankin liimaside olikin. Ensimmäisillä lenkeillä siihen kertyi kuraa ja se piti poistaa. Liima repi Maisan iholle jäljet ja oli tosi kivuliasta varmasti koiralle, vaikka yritettiin liottaa vedellä.
Lääkäri oli unohtanut Maisan tassuun kanyylin, joka otettiin kotona pois. Pepun päältä oltiin ajeltu karvat kämmenen kokoiselta alueelta epiduraalipuudutuksen takia. No nyt ainakin näkee, kuinka lujaa se töpö oikesti vispaa :)
Uusi vauvamaha oli myös tehty. Karvattomat kohdat kutisee tosi paljon ja niitä pitää sitten urakalla rapsuttaa, Maisan nauttiessa silmät ristissä.
Mukaan saatiin kipulääkkeitä (Rimadyl Carprofen), joita ollaan annettu nyt iltaisin.
Ripa ja Tellu ihmetteli Maisaa, kun Maisa tuli Viikistä. Ripa ei vaan voinut käsittää, miksi Maisa ei alkanut riekkua sen kanssa.
Leikkauksen jälkeisenä aamuna Maisa oli jo todella pirteä ja innokkaana lähdössä joka paikkaan. Itse olin koululla koko viikon hoitelemassa pikkueläimiä. Lauantaina Maisa kuitenkin pääsi takaisin Hyvinkään meininkiin. Kauheasti se kaipaa koko ajan läheisyyttä ja tunkee syliin, loukkaantuu, kun joutuu jäämään yksin ja virtaa riittää vaikka muille jakaa. Remmilenkkejä täytyy kuitenkin jatkaa, kunnes tikit poistetaan. Nyt on vasta puol viikkoa mennyt... hmm, mitäköhän sitten viikon päästä, hyppiiköhän se seinille (?)
Kamalaa megafonia täytyy myöskin pitää päässä tikkejen pistoon asti Maisan ollessa yksin.

Viimeksi, kun Maisa kävi Viikissä, huomattiin, että Maisalla on takahampaissa kauheat reiät. Sterilisaation yhteydessä piti hampaisiin laittaa paikat, mutta mitään kariesta ei kuitenkaan ollut, vaan värjäytymiä. Lääkäri suositteli hampaiden harjausta kaksi kertaa viikossa.
                                                 Kaamea megafoni
                                       

Leikkaushaava


Ajeltu kohta


Vähän aivotoimintaa Dog Brick -pelin merkeissä

1 kommentti: