Ripan treenijuttuja

maanantai 30. huhtikuuta 2012

Paimentelua ja vapun viettoa

Sunnuntaina vesikoirat tulivat paimentelemaan koko päiväksi. Maisa sai toimia työkoiran virassa. Työnkuvaan kuului lampaiden otto pois ottoaitauksista, kun haluttiin vaihtaa nippua. Treeni oli Maisan kannalta hyvä. Se ei päässyt tekemään omiansa, koska oli mulla remmissä. Mä pääsin määräämään vauhdin ja suunnan. Sain sen jotenkuten hanskaan ja kunnioittamaan keppiä (vaati Maisan kohdalla pari koputusta kuonolle) ja loppujen lopuksi, kun haettiin isompaa laumaa, Maisa työskenteli hillitysti, eikä tehnyt itsemurhayrityksiä hirttäytymällä hihnaan. Tuntui jopa, että olisin voinut laskea paimenen irti. Vesikoirien lähdettyä päästiin pyörittämään lammaslaumaa pyöröaitaukseen. Tila oli edelleen liian iso. Koiralla meni heti alussa pasmat ihan sekasin. Se jotenkin kummasti panikoi. Sen on saatava juosta päin laumaa, ohjasin mä miten päin tahansa.Kun se on sen tehnyt ja mä mennyt sörkkimään kepillä väliin, änkee se väkisin mun jalkojen välistä tai hyppää naaman korkeudelle syliin. No, kun ei tuosta mitään tullut, otettiin toinen ihminen seisomaan keskelle aitausta lampaiden kanssa ja mä kiersin Maisan vierellä laumaa. Yritin vetäytyä pikkuhiljaa keskemmälle, mutten onnistunut vetäytymään kovinkaan paljoa, pakka levisi aika äkkiä. Sirryttiin tekemään samoja treenejä ottoaitaukseen. Se oli sopivan kokoinen tila treenata tätä. Onnistuttiin kiertämään laumaa vaan vasemmalle. Kokonainen kierros ottoaitauksen ympäri tuntui jo Maisan kanssa lottovoitolta. On se vaan hullu paimentaja. Mikään ei pidättele sitä :DTäällä me vietetään vappua: metsän keskellä, pienessä kämpässä. Koirat makaa lattialla rättiväsyneinä. Maisa haisee aivan karsealta.
Käytiin tokoilemassa tänään pitkästä aikaa. Ei olla vaan yksinkertasesti keretty, eilinen yritys oli jo aika hyvä. Oltiin maneesissa yhteentoista asti ja todettiin, ettei koko hommassa enää ole järkeä, olihan siellä ihan pilkkopimeetä. Mutta tänään päästiin luvan kanssa päivätokoilemaan. Koko homma meni ihan reisille. Koiralla oli niin huono vire ettei tosikaan, eikä tarkkustreeneistä tullut mitään. En edes halua ajatella tulevaa koetta.
Päivisin ollaan haravoitu ja siivottu pihaa. Koirat on riekkunu ympärillä. Eilen pääsin keikkumaan hevosen selässä (en ole koskaan ennen ratsastanut ilman taluttajaa). Viiden minuutin keikkumisen takia jalat on huutanu koko päivän hoosiannaa. Tänään pääsin keikkumaan traktorin rattiin. Kuskasin roskia kokkoon. Enkä edes onnistunut saamaan pahemmin vahinkoa aikaan. Pieni kuoppa pihassa tuskin on niin vakavaa :D

Ilmottiin Maisa ja Ripa meijän seuran agileirille joka on 3.-5.8.

Lisäsin GALLERIAAN Kausalakuvia pienistä metsänpeikkopaimenista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti