Ripan treenijuttuja

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Harrastelua ja läpivalaisua

Perjantai-illan tokoilut onnistui ihan huippuhyvin. Tehtiin kolme liikettä kokeenomasesti ja harjoteltiin liikkeiden välissä siirtymistä. Tein Maiskin kanssa ALO luoksarin, seuraamisen ja hypyn. Luoksari oli ok, vähän se hidasti ennen sivulle tuloa. Seuraaminen on hyvää, se ehkä oli vähän väljää johtuen treenitaskusta (treenaan yleensä treeniliivissä) ja yksi täykkäri oli väljä. Hyppyä tein muutaman kerran ennen treenejä kosketusalustalla, toistoja oli kuitenkin sen verran vähän alla, että Maisa hyppäsi sivuun ja taisi istuakin vasta kaksoiskäskyllä, helpotin takasintulokulmaa. Lopuksi otin vielä n. 5 toistoa kosketusalustalla, ja onnistui tosi hyvin. Maassa ja seisomassa pysymistä harjoteltiin erilaisten häiriöiden avulla. Maisa pysyi liikumattomana vaikka palloja ja patukoita lensi yli ja ali, sivusta ja takaa :)
Lopuksi vielä paikkamakuu. Kävin muutaman kerran piilossa ja hyvin meni :)
Ripakin tokoili onnistuneesti.

Lauantaina levättiin, että sunnuntaina jaksettais taas painaa kahdet treenit.
Piiitkästä aikaa hakumetsään. Ennen lumien tuloja, joskus syksyllä, ollaan viimeksi käyty hakuilemassa. Mietinkin jo matkalla, että onkohan koirat jo unohtaneet koko hakuilun. Äiti oli sitä mieltä, että kyllä se Maisa nyt ainakin muistaa ja ehkä se Ripakin kun vähän kaivelee, mutta voi olla että Tepa ei enää muista. Toisinpa kävi. Vanhimmalla paras muisti :D
Maisa oli ihan hakoteillä aluksi. Joku haju veti sitä täysin väärään suuntaan, jonka takia se juoksi keskilinjan toiselle puolelle. Lopulta kuitenkin oikeat ukot löytyi. Vähän sai herätellä. Ripa heräsi pienemmällä herättelyllä, mutta oli kuitenkin sekin hakoteillä aluksi. Spanieli oli täynnä riemua. Ilme oli kyllä näkemisen arvonen, kun se kotona tajusi pääsevänsä mukaan. Eihän tuo spanieli ole koko talvena päässyt harrastelemaan. Ei mennyt nyt jälkiä pitkin vaan haki ilmavainulla myös pidemmältä! Huippupieni! :)

Illalla hallille vielä aksaamaan. Nyt oli koko kenttä vaan Ripan ja Maiskin käytössä. Tehtiin pientä rataa, johon mahtui jos jonkinmoista vääntöä :)

Tässä koosteet treeneistä (kamera oli aidan päällä kuvaamassa eikä kaikki mahtunut kuvaan)Voisin laittaa vaikka teipin suuni eteen. No, ainakin kehuin Maisaa :P
Ripan aksavideosta äänet on otettu pois, siinäkin varmaan suurimmassa äänessä oli mun suu...

Eilen oli SM-joukkueen treenit. Maisa teki seuruuta, luoksarin läpijuoksuna ja kaukot. Äiti lähti samalla hakemaan Ripaa autosta kun mentiin kehään ja Maisa näytti pahasti häiriintyvän, kun lauman jäsen katosi. Seuraaminen oli kaikin puolin huonoa. Maiski kovasti haisteli ilmaa ja kun huomasi tutun hajun puuttuvan, alkoi se kuikuilla, että mihinkä se mamma katos. Luoksetulossa Maisa tiputti lopussa raviin, jonka takia tehtiin uudestaan hetsaamalla. Koita siinä nyt hetsata tuota koiraa, kun se istua möllöttää paikallaan ja heiluu mukana, kun joku sitä koittaa hetsata. Ajattelee varmaan: "Mitä sä siinä mua tukistat ja ravistat ja kiljut vieressä, että kohta pääsen juoksemaan kovaa?! Kyllä minä lähden, kun minua kutsutaan!" Eikä muuten varmana lähde hetsaamisesta täysiä mun luo heti vaan ku pääsee irti, vaan nätisti odottaa käskyä ja sitten lähtee ehkä asteen kovemmalla temmolla. Luoksetuloa aletaan treenimään aktiivisesti lyhyillä matkoilla.
Kaukoissa vireongelma näkyi myös. Ekat vaihdot oli hyviä, mutta viimesellä vaihdolla Maisa meni makaamaan sen paikkamakuuasentoon. Toistolla kuitenkin hyvä.
Ripan suorituksia en sen kummemmin katsellut. Vähän huonossa vireessä oli sekin kuulema. Rimppanen jatkoi näiden tokoilujen jälkeen vielä hallille tokon tehistreeneihin , joissa koira toimi kuulema paljon paremmin.

En jaksanut kuvia erikseen galleriaan ladata, joten nyt tänne kuvia vähän reilummin tällä kertaa :)Että tämmöstä. Ripalle ei enää riitä kadulta/pusikoista löytyneet kaljatölkit. Nyt havitellaan jo lammesta väkevämpiä!Silmät kierossa ja keppi suussa! Eiku menoks!

Tältä näyttää aito australialainen paini! Mustavalkoinen tuomari on jäänyt kuvan ulkopuolelle.

Ripa löysi hienon aarteen

Hurja minibortsu vaanii lampaitaan (= Maisan persvillat)

Tänään oli jännät paikat, kun suuntana oli Mevet ja läpivalaisu. Onneksi tuli kuitenkin parempia kuin hyviä uutisia! Ripalla selkä ja silmät terveet, lonkat ja kyynärät priimaa! Maisalla otettiin uusintakuvat lonkista ja kyynäristä. Kuvaavan lääkärin mielestä lonkat oli puhtaat (jopa A/A), saa nähdä minä tulee takasin. Kyynärätkin puhtaat (0/0). Selkäkuvat päätettiin uusia varmuuden vuoksi Maisan veljellä löydetyn rakenteellisen muutoksen takia. Onneksi selässä ei kuitenkaan ollut mitään muutosta ja kaikki näytti olevan ok. :) Ei voi muutakun hymyillä ja jäädä odottelemaan Kennelliiton lausuntoa.

Jottei päivitys jäisi ihan Telluttomaksi, niin pitäähän siitäkin pari sanaa sanoa!
Spanielin tapaan ahneus sai hyväkäytöksisestä (ainakin toisinaan) minipossusta yliotteen viime viikolla. Se oli päivän aikana huitassut tassulla alas ison sipsikulhon olkkarin pöydältä. Pistänyt tietenkin kaiken naamariinsa! Hyvä Tellu!
Maanantaina trimmasin Tepan naaman ensimmäistä kertaa koneella. Ihan siisti siitä tuli, kun ei tarkkaan katso. Päälaella on hieno epätasaisuusviiva. Kyllästyin tehottomaan trimmeriin ja leikkasin ohareilla. Ihan ite keksin leikata poikittain vaakasuoraan! Voi jestas, koloja on myös siellä täällä. Mutta lohdutukseksi Tellulle voi sanoa: "Olet sä näyttänyt joskus pahemmaltakin!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti