Ripan treenijuttuja

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Tallikoirien elämää

Koirat sinkoilevat nenät kiinni maassa hajujen perässä. Aurinko on laskemassa. Pelloilla on vielä lunta. Keskellä peltoa on kaksi joutsenta ja outoa ääntä pitäviä pienempiä lintuja. Joutsenet alkavat räpiköidä ja pian ne liitävät ilmassa. Junan ääni hukuttaa lopulta joutsenten kauniin laulun. Koirat leikkivät isolla pellolla - nauttivat. Kohta alkaa sataa rakeita.
---

Maalaiselämä on lähtenyt hyvin käyntiin. Koirat on iltasin ihan puhki, vaikkei ne vielä ole kauheesti hommissa mukana pyöriny, mutta ehkä se ruokapöydällä seisoskelu ja ikkunasta tähyily saa energiatasot nollille, ku minä ja Essi puuhastellaan pihalla. Täytyyhän koirien meitä tarkkailla ja ihan ite ovat keksineet että parhaiten näkee ku seisoo ruokapöydällä.
Tänä aamuna koirat pääs kuitenki mukaan siivooman hevosten karsinat. Hienosti käyttäytyviä tallikoiria olivat, näin ensikertalaisiksi :)

Eilenkin pyörittiin hetki koirien kanssa tallissa. Kun tyhmänrohkea aussieni liiaksi innostui ahdistamaan kissaa nurkkaan, sai se hienon litsarin poskeensa kera kynsien. Tais vähän tuntua, kun inahti ja perääntyi. Silti kuitenkin sain lopulta käskeä jästin pois ärsyttämästä kissoja, koska neiti oli vahvasti sitä mieltä kuitenkin, ettei yksi läpsäisy tee kissasta vaarallista.

Eilen käytiin taas tekemässä pienet maneesitokoilut. Ruudun loppuosatreeni onnistui hyvin. Seuraaminen oli suht ok ja maahanmenot hyviä kiertoleikin yhteydessä. Nouto oli vähän ongelmallinen. Maaneesissa kun ei oikeen nakkeja voi maahan viskoa.

Tänään kerittiin lammas. Paimenet vinkui ja haukkui oven takana. Ehkä nekin ois halunnu osallistua (?)
Yllätys ehkä, käytiin me tänäänkin tokoilemassa. Maisan kanssa muutamia luoksetuloja lyhyellä matkalla, se alkaa edistymään! Liikkeestä maahanmenoja treenattiin myös, ne onnistui kanssa ihan kivasti. Tein myös kaukoja häiriöllä, jotka lopuksi muuttui onnettomaksi sähläykseksi, kun sekotin seisomisen mukaan. Lopuksi tehtiin myös paikkaistuminen.

Huomenna varmasti taas tehdään tallityöt, keritään lampaita, tokoillaan ja nautitaan maalaiselämästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti