Ripan treenijuttuja

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

2014

Vuosi vaihtui. Kolmonen vaihtui neloseen. Vietin Jokun ja Maisan kanssa uudenvuoden Hyvinkäällä. Maisa ei edes ihan kamalasti reagoinut paukkeeseen. Tottakai se oli lenkillä ylihysteerinen läähättävä ja kuolaava panikoitsija, mutta sisällä pystyi jopa lepäämään pää vasten lattiaa.
Jokua palkkasin aina lenkillä, kun pamahti eikä pentu reagoinut sen suuremmin pamauksiin. En halua tietää, miltä näytin lenkillä ulkopuolisten silmissä. Töpöhäntäinen koira vetää kieli sinisenä multa melkein käden irti ja musta koira juoksee pamahtaessa muristen mun luo ja tarttuu remmeihin roikkumaan... viisas näky, luulisin.

Niin paljon tapahtumia mahtui vuoteen 2013, ettei mitenkään voi muistaa kaikkea. Suurimmat tapahtumat voi oman elämän kohdalla ehkä tiivistää Jokun tuloon, työpaikansaantiin ja valmistumiseen eläintenhoitajaksi. Viime vuoden alussa minulla ei ollut aavistustakaan, millainen bortsulapsi kotiamme tulee tuhoamaan, lahkeessa roikkumaan ja sormia puremaan. Minulla ei ollut aavistustakaan, että sinnikäs työnhaku palkittaisiin. Oli vain varmaa, että tulen valmistumaan eläintenhoitajaksi. Kaikenkaikkiaan takana on upea vuosi. Vuosi, jona on saanut seurata tassujen kasvua, pelätä itku kurkussa pienen spanielin kohtaloa, jännitetty kisakentillä, yritetty antamatta periksi (ainakaan joka asiassa). Vuosi on ollut monelta osaa rankka. Paljon se on ottanut ja kuluttanut. Mutta, miten paljon se onkaan antanut - sanattoman paljon!
Tänä vuonna minulla ei ole aavistustakaan, mitä tapahtuu jos/kun valmistun keväällä ylioppilaaksi. Ei ole suunnitelmaa tulevasta. Mutta en ole kamalan huolissani, eihän elämä olisi kivaa jos ihan kaiken tietäisi etukäteen. Ikinä ei yllättyisi hyvistä valinnoista tai pettyisi pahasti valitessaan väärin, jos etukäteen osaisi varautua kaikkeen.

Mutta, jos nyt vähän yritetään palauttaa mieleen muitakin asioita

2013
TAMMIKUU:
Ripalle TK2 koulari.
Tellu todettiin kaikinpuolin terveeksi ja hyvinvoivaksi.

HELMIKUU:
Maisa sai ensimmäisen ihannejan alittavan 0-tuloksen kolmosista, muut radat HYL ja 5. Elsa ja Ripa kävi myös muutamat kisat.

Yhdet hulluimmat treenit ikinä asuntolalla. Pakkasta ehkä -18, mutta tokoilla piti
MAALISKUU:
Muutama kisastartti Elsalla ja Maisalla.

HUHTIKUU:
Tellu sairastaa ja hengitys rohisee pahasti. Käy päivystyksessä, syytä ei löydy. Maisa on pahasti jumissa. Pennunodotus toi kuitenkin hymyä arkeen.


TOUKOKUU:
Lahkeessaroikkuja saapui ilahduttamaan naskaleillaan meidän lauman elämää (vuoden parhaita hetkiä). Pentutreeniä. Lammasaitauksessa. Agilitykentällä. Tokokentällä.
Maisa korkkasi voittajaluokan, tuloksena VOI3.
KESÄKUU:
Pentu kasvaa, leikkii riiviötä tokossa ja agissa ja käy liikuttelemassa lambeja. Ripa kävi luonnetestissä, tuloksena 45p -> hylätty. Reissattiin paimenkolmikon kanssa Jyväskylään tokon SM kisoihin. Maisalle tuloksena VOI0.Jokun SM-kisojen kohokohta oli Vanttu-siskon kanssa järjestetty leikkituokio

HEINÄKUU:
Riiviö esittää jo toisinaan älykköä. On oppinut jo jotain, siis tuhoamisen lisäksi. Eksyttiin myös patikoimaan uskomattoman hienoihin maisemiin Repovedelle. Sinne on pakko päästä uudelleen ens kesänä (vaikka toisinaan sillä reissulla kirosi rinkan kantamista ja hoki "ei enää koskaan uudelleen"!)


ELOKUU:
Ripa menestyy lampaidenpyörityksessä keräten nimensä perään kirjainyhdistelmän STDs.
Maisa kisasi tokossa, tulokseton rivi kasvaa: VOI-.
Kävästiin myös Kinnulassa viikonloppureissulla asuntolaporukan kanssa.

Maisa haaveilee veneilystä Kinnulassa

SYYSKUU:
Käytiin Jokun kanssa kuokkimassa Donnyn pentutreffeillä. Elsan kanssa noustiin kolmosiin! Maisan kanssa käytiin häpäisemässä itsemme BH-kokeessa. Kuitenkin hyväksytysti :)

Elsa ja uunituore SERT!
LOKAKUU:
Elsan ja Maisan kanssa kisailtiin. Elsalle ensimmäinen 0-tulos kolmosista. Jokun kanssa alotettiin 2ON2OFF treeni laatikolla. Ripa sai ensimmäisen merkintänsä myös agilityn kisakirjaan saaden ensimmäisen LUVA0 tuloksen.

MARRASKUU:
Treeniätreeniä. Suoknuutilla. Korreilla. Vapaakortilla. Vähän myös kisailua.

JOULUKUU:
Treenintäyteinen joulu viiden karvasen keskellä.


Vuoden 2013 tavoitteena oli saada Maisalle VOI1 tulos. Miten se onkin niin vaikeaa. On se, jos ei treenaa. Nyt voin todeta agilityn osalta, ettei me Maisan kanssa juurikaan olla kisattu. Pääsyynä sen jatkuvat selkäjumit. Nyt kuitenkin ollaan menossa kohti kevättä ja keväälle oli Maisan kanssa tavotteena lähteä tavottelemaan edes VOI2 tulosta. Jokun kanssa varmasti korkataan myös tokon kisaura keväällä. Agilityn kisauran korkkaamisajankohtaa ei edes voi vielä miettiä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti