Ripan treenijuttuja

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Bääbää, kvaakkvaak ja kukkokiekuu

Ei voi todellakaan sanoa että täällä olisi tylsää. Puuhaa rittää ja tehty on jos jonkinmoista hommaa. Maisa pyörii mukana apulaisen virassa (=jaloissa pyörijä) aina silloin kun on mahdollista. Illalla koira on vähintäänkin yhtä väsynyt kun minä.

Menoa ja meininkiä, vauhti hiipuu vasta kun päästään sisälle

Lauantaina oltiin paimentamassa. Ansaitsihan se Maisa nyt vielä yhden tilaisuuden. 'Paimennus' ei yhtään näyttänyt siltä, miltä olisi pitänyt. Minä olin maalivahti maila kädessä (paimennuskeppi) ja Maisa oli tuhatta ja sataa päin sinkoava kiekko, joka tähtäsi maalivahdin jalkojen välistä maaliin, jotta saisi maalissa olevat lampaat hajaantumaan ja jahdata niitä. En todella tiedä, mitä tuon töpöhännän päässä liikkuu, mutta jokatapauksessa sen suunnitelma oli ihan eri planeetalta kun mun, ja enhän mä mitään mahtanut jos se päin juoksi. Keppiä se ei kunnioittanut lainkaan. Positiivista kuitenkin on, etten saanut hermoromahdusta, ei edes ollut lähelläkään - päinvastoin mua vaan huvitti koko tilanne ja ohjasin holtitonta koiraa hymyissä suin. 
Toista sessiota ei edes yritetty ottaa, ehkä sitten pyöröaitauksessa uudemman kerran.
Lampaat vaihtuivat ankkoihin ja Maisa pääsi kokeilemaan myös niitä. Alkuun paimen kiskoi ihan hulluna remmin päässä, enkä todella uskaltanut päästää sitä vapaaksi. Lopulta Maisa menetti mielenkiinnon koko hommaan.

Tokoiltu on ahkerasti. Eiliset tokoilut meni vähän niin ja näin. Jostain kaukaa kuului paukahduksia ja paukkuarka aussie menetti toimintakykynsä. Kesti hetken ennenkuin sain edes koiran kontaktiin saati sitten lopettamaan hullun tärinän, kuolaamisen ja ylettömän läähätyksen.
EVL ruutu ja pieni pätkä seuruuta. Seuruu aikas kamalaa, huomaa, ettei Maisa keskity kympillä ja vilkuilee ympärilleen.


Tänään tokoilut onnistu koiralta erittäin hyvin, se teki just niinkuin mä sanoin ja oli just niin pihalla kun minäkin käskyjeni kanssa. Voi päätellä treenien olleen siis katastrofaaliset. Oppi meni perille: Älä mene tokoilemaan jos olet väsynyt ja keskittymiskyky nollassa.


Lisäksi ollaan mm. keritty lampaita:

Huom. hyvin ergonominen työasento
(c) Essi
Hoidettu ja ruokittu itseppäisiä vuohia...

ihania ankkoja...

kiekuvia kukkoja...


vauhdikkaita lampaita...


ja heppoja :)

putsattu pyöröaitausta, lenkkeilty koirien kanssa, haravoitu pihaa, harjailtu koiria ja siivottu karsinoita.

Meijän eteiseen muutti myös kissaemo ja sen 3 pentua, jotka on nyt n. 4 viikkoa. Tehtävänä ois kesyttää siis kisupentuja, en paa vastaan :)

Viime tekstissä kerroin kissan hermostuneen Maisaan, tällä kertaa vuohi kävi kimppuun. Mitäs meni ärsyttämään. Vuohi kalautti pään Maisan päähän - kovempi pää oli tällä kertaa vuohella. Koira inahti, mutta eipähän mennyt enää uudelleen härnäämään.

Ainiin päästiin Maisan kanssa tokoryhmään!!! Treenit alkaa 12.6. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti