Ripan treenijuttuja

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Viikkokatsaus

Viikossa on keretty treenata taas melkosesti, tiedossa siis pitkä päivitys..

Sunnuntaina vietettiin 7 tuntia Ojangossa Katariina Kainulaisen tokokoulutuspäivässä.
Päivä alkoi pienellä teorialla, jonka jälkeen tehtiin yksitellen 2x15 min. liikkeitä ja ongelmakohtia.
Meidän ensimmäinen ongelma oli ylläripylläri; vire. Onhan Maisa muutenkin usein huonossa vireessä, mutta tuolla se ei jaksanut oikeen tehdä mitään kunnolla, joten eipä me paljoa tehty, keskusteltiin enemmän. Vein Maisan siinä välissä aitaan kiinni, jos se nostattaisi virettä. Eipä se vire kamalasti noussut, ehkä vähän. Tehtiin pari seuraamisen käännöstä, palkkasin heti käännöksissä.
Seuraavalla kierroksella Maisalla oli jo hiukka parempi vire. Tehtiin hyppyä. En oo paljoo sitä Maisan kanssa harjotellut. Eli ongelma ei oo kadonnut mhinkään, Maisa kääntyy edelleen ponnistaessaan ja laskeutuu vinoon, josta valuu vielä esteen kanssa samaan linjaan, ja jos hyvin käy, kolauttaa jalkansa samalla esteeseen. Tehtiin pientä 'hyppyleikkiä' ja lopulta kokeiltiin ihan kokeenomasesti. Meni heti paremmin. Valui vähän muttei ollut lähelläkään esteen kohdalla.
Sivusta kuuntelemalla opin kutenkin paaaaljon uutta, ja heti tuli into kokeilla kaikkea.
Puhuttiin myös kuureista, joilla on hyvä alottaa uuden opettelu.
Alotinkin Maisalle maanantaina eteentulokuurin ja se on nyt edistynyt tosi hienosti. Treenataan sitä 5xpv 2 viikon ajan. Seuraava kuuri on varmaan liikkestä istuminen, jos vaikka joskus päästäis sinne BH-kokeeseen..
Maisan kanssa pitää tehdä paljon lyhyttä treeniä, että vire pysyy ja harjotella uusia vaikeempia juttuja. Alo liikkeiden hinkkaaminen on puuduttanut koiran ja ohjaajan.
Mun pitää nyt olla ahkera ja tehdä - ei vaan suunnitella - treenikalenteri ja suunnitella treenit.
Täytyy myös harjotella paljon liikkeiden välillä siirtymisiä, ettei vire pääse tippumaan.

Maanantaina oli hakua. Maisalle tehtiin 3 pistoa, joista kahdelta tuli palkka viidestä hyvästä haukusta. Maisalla oli ekaa kertaa liikkuva maalimies, joka oli ehkä vähän hankala. M oli kuulema kiertänyt maalimiehen eteen pari kertaa ennenkun oli tajunnut alkaa haukkumaan.
Pidin tällä kertaa Maita vapaana keskilinjalla, eikä se yrittänyt varastaa maalimiehille, mutta se hakuliivi.. se on hienohelman mielestä niin ällö, että pitää hyppiä kolmella jalalla ja kiehnätä maassa, Maisa veteli siis koko ajan melkeinpä jossain puskassa. Normaalisti ei vaan voi kävellä.
Ripallekkin oli 3 pistoa. Toinen maalimies oli ehkäpä liian tuttu, koska Ripa ei vaan uskonut sen olevan maalimies. Kävi sen luona pari kertaa ja lähti samantien pois. Lopulta Ripa vihdoin hokasi.
Ripalta vaadittiin myös n.5 haukkua. Rimppanen on ottanu tavaksi mennä maahan haukkumaan. Koira yhdisti loistavasti itsestään maahanmenon ja haukun, hyvä niin :)
Jälkikoiralle yritettiin tehdä 2 pistoa, ettei se menis jälkiä pitkin, mutta se on vaan aikas mahdotonta. Ekan ukon se löysi kyllä ilman jälkiä, mutta palkan saatuaan palasi keksilinjalle ukon jälkiä pitkin. Toiselle ukolle Tepa menikin täysin jälkiä pitkin vaikka maalimies oli tehnyt aikamoisen lenkin..
Illalla Tellu ontu tassua. Siinäpä oli sama juttu, kun toukokuussa. Sama tasssu ja sama varvas. Varvas oli turvonnut ja kynsi oudosti ulkona. Nyt spanieli on antibioottikuurilla, ja tassu on paranemaan päin.

Keskiviikkona tokoa. Ensimmäiset pirinmestaruusjoukkueen treenit. Maisan kans aattelin tehä ihan vähän kahdessa osassa, että vire säilyisi hyvänä. Maisa olikin hyvässä vireessä kun hain sen. Tehtiin aluksi vaan kehäänmenoharjotus ja palkkasin heti, kun liikkuri kysyi; 'onko ohjaaja valmis'. Vein sen takasin kiinni puuhun ja hain hetken päästä. Tehtiin pieni seuraamispätkä, jossa oli paljon nopeudenmuutoksia, ja vähän käännöksiä. Seuruu oli tosi hyvää, lukuunottamatta yhtä vähän vinoa perusasentoa. Sitten luoksetulo. Maisa tulikin kovaa, niin kovaa, ettei takaalta kuulunut fasaanin kiekasu hidastanut matkaa, vaan Maisa liukastu lahjakkaasti nurtsipohjalla ja törmäsi muhun, perusasento oli kuitenkin suora!

Torstaina hakua. Nyt HSKH:n PK puolen hakutreenit. Maisan ilmasu on ollut jo pitkään katkonaista, koska se jää välillä vilkuilemaan ja kuuntelemaan, missä mä tuun. Nyt vahvistettiin ilmasua häiriön alla. Maalimies meni ihan lähelle piiloon, ja kun maisa haukku, mä kävelin ristiin rastiin siinä vieressä. Eka maalimies sai tehdä kunnolla töitä, että haukku pysyi jatkuvana, mutta kolmannella M haukkui jo tosi hyvin.
Ripalle laitettiin 3 ukkoa, ja jokaisen luona 5 haukkua. Ripa suoriutu hienosti. Viimenen maalimies oli vähän vaikea, siltikään R ei turhaan tullut apuja kyselemään vaan jatkoi sinnikäästi etsintää. Periksiantamaton hakukoira :)

Eilen oli viimein aksaamisen vuoro (koska tokoilijoita ei ollut paikalla).
Aiheena oli kepeille lähetykset, ennakoiva ohjaus ja työskentely suoralla putkella (lähetys ja jarrutus)
Ensimmäinen pätkä näytti tältä:
Maisan kanssa ei oikeen onnistunut noi kepeille lähetykset. Se ei osaa hakea niitä vielä kovin kaukaa, eikä siedä leikkauksia ennen niitä.Helpotettiin aluksi laittamalla siiveke takaakierroksi ennen 6A:ta.
6B kulma oli tosi vaikea, ja Mai oli aina keppejen kakkos- tai kolmosvälissä.

Toinen pätkä oli tän näkönen:
Eniten tuotti vaikeuksia 4 hyppy. Maisa tuli pukesta niin lujalla vauhdilla, että kaarros valui tosi pitkäsksi, eikä se loppujen lopuksi kyennyt kääntymään hypylle. Lopulta sain sen jarruttamaan ja merkattua 4 paremmin.

Kolmas pätkä:
Tää pätkä onnistui suht hyvin. Mulla oli 8 putken jälkeen vielä pöytä, jossa oli namialusta. Sepä tuotti vähän ongelmia, koska Mai tykkäsi mennä täysillä 7 hypyltä 1 hypyn kautta pöydälle, mutta se ei haitannut, kunahn sillä oli vauhtia ja kivaa :)

Neljäs pätkä:

6. ja 9. hypyillä oli tarkotus tehä vippaus. Me ei Maisan kanssa oltu vikoissa ohjatuissa treeneissä, joten ei oltu tätä vielä treenattu. Maisa meni kuitenkin yllättävän hyvin, eikä kertaakaan kieltäytynyt. 

(c) Jenny
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti