Ripan treenijuttuja

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Sitä sun tätä

Viikko taas mennyt treenatessa. Aksaaminen on nyt jäänyt vähän vähemmälle, ei vaan kerta kaikkiaan ehdi.
Maanantaina oltiin menossa hakutreeneihin, mutta porukkaa ei tullutkaan paikalle ja oli kuuma ilma, joten ne jäi väliin. Tiistaina olin Maisan kanssa Espoossa kaverin luona. Käytiin Maisan lempparipuuhissa eli kalastamassa ja siihen kun yhdistää veneen, ei auspai tyttö meinannut pysyä pöksyissään.. eli kalastaminen meni suurimmaksi osaksi Maisan kiinni pitämiseen, joka olisi hypännyt uimaan kohoa hakemaan heti jos olis saanu tilaisuuden.
Keskiviikkona oltiin taasen tokoilemassa PM-joukkueen treeneissä. Keskityttiin hyppyyn. Maisan kalloon on vaan juurtunu tosi kovaa se väärä suoritustapa, yritti väkisin mennä apuohjaajan läpi, joka seisoi oikeella puolella hyppyä, just siinä 'Maisan paikassa', johon se aina menee. Nyt pitääkin treenata hyppyä esim. aidan vieressä ja kiinnittää paljon huomiota palkkaukseen.
Torstaina oltiin HSKH:n hakutreeneissä. Maisalle jatkettiin haukkuharjoituksia kolmen maalimehen verran. Ilmaisu parantui loppua kohden ja vikalla maalimiehellä mun kävely ei enää juurikaan haitannut.
Rimppaselle tehtiin helpot pistot. Nyt maalimiehet ei enää sanoneet Ripalle 'kovasana' , kun se löysi, vaan odotti ilmasua. Hyvinhän poika jutun tajusi. Ekalla maalimiehellä oli ihan huippuhauskaa ja piti alkaa maata kaivamaan samalla kun haukkui :D
Lopuksi tehtiin Ripalle 'pallirinki', joo, kaikki roplasi Ripan läpi. Poika oli vähän epävarma ja veti hännän heti alas.
Päivällä oli ukkonen ja Maisa oli melkosen paniikissa. Tärisi ja kuolasi ja tuijotti ikkunasta ulos.
Iltalenkillä kuulunut paukahdus sai Maisan taas varuilleen ja kotona se jätti namien syönnin, koska autotallin ovi pamahti kiinni. Höh. Jos sitä jossain vaiheessa ehtis ampumaradalle..

Eilen oltiin katsomassa lampaita Inkoossa, eipä kai sitä siellä kauheasti paimentaiseksi voi sanoa se verran on oudot koulutusmetodit. Nyt kuitenkin pyöröaitaukseen otetiin vaan 3 lammasta 10 sijaan ja se tuntuikin paljon helpommalta. Tilanetta oli helpompi hallita, kun aitaus ei ollut täynnä sinne tänne sinkoavia villejä lampaita. Epäröin ensin vähän viedä Maisaa sinne, mutta vein kuitenkin. Paikan omistaja oli remmin toisessa päässä ja mä lampailla. Maisalla oli niin kova hinku, että se vaan haukkui, kunnes vaihdettiin vähän nopeempaan tempoon, niin johan Maikin rauhottu.

Tänään vihdoin ja viimein agilityä! Epikset. Molemmilla tytöillä oli 2 starttia.
Rata sisälsi pari aikaa tiukkaa käännöstä ja aa-putki valintatilanteen. Noh, Tellullahan ei ole niinkään ongelmia missään tiukoissa mutkissa, koska sen ehtii ohjaamaan hyvin ja se kääntyy helposti. Valintatilanteetkaan ei oo tuottanut Tepalle oikeestaan ongelmia. Ekan radan harmittava vitonen tulikin yllättäen kepeiltä. Tepa luikastui ja tuli ulos. Muuten rata oli puhdas ja aikakin alittui sekunnin verran, sillä Tepa menikin 2. sijalle!!
Tepan toisessa radassa tulikin sitten jo vähän enempi virheitä. Ensin vitonen 3. hypyn kieltäytymiseltä, kepeiltä TAAS 5... sitten se Aa:n kontakti.. oli muuten komee loikka :D
Muuten Tellulla oli kyllä ihan superhauskaa, ekalle radallekkin meinasi varastaa ennen lähtölupaa, eikö se kuuntele yhtään tuomaria !?!? Ainiin, eihän se  kuule...

Todistusaineistoa:
Tepa kyllä havittelee tota 1. sijan ruokasäkkiä..Lelu ja vesikuppi ei kelvannu


Sitten Maisa.. sillä oli ihan hillittömän kivaa, niin kivaa, että molemmilta radoilta otettin HYL. Ekalla radalla aahullu koira juoksi putken sijaan aalle (huono ohjaus). Loppu menikin sitten ihan miten sattuu. Keinun jälkeen ohjaukset oli ihan kuusessa, ja vikan hypyn ohi Maisa painoi täysillä, en jaksanut välittää, pääasia, että Maisalla oli hauskaa. Tokalla radalla HYL tuli jo aikasemmin 4. putken jälkeen, sitä ennen ekan hypyn rima tippui. Nyt kuitenkin varmistin, ettei koira livahda aalle.. eihän se livahtanut, mutta olin ihan liian myöhässä putken jälkeisille hypyille. Nyt keinun jälkeen ohjaus meni jo vähän paremmin, kun maltoin jättää koiran keinulle, olinhan mä silti myöhässä. Maisa kiisi taas maaliin niin, että vika hyppy unohtui, se oli kuitenkin mun virhe..Tepa on tänä vuonna yllättänyt monissa jutuissa ja tehnyt muutenkin 'koiramaisempia' juttuja.
Nyt se on hullaantunut marjoista. Metsälenkit menee suurimmaksi osaksi Tellua huudellen ja hakien puskista. Se ei vaan millään viittis jättää herkullisia vadelma- ja mustikkapuskia taakse.

Huomenna tiedossa mätsärit. Saas nähdä, miten Ripa näyttää pallinsa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti