Ripan treenijuttuja

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Paimennusta ja agia, vuorotellen

Lauantain paimennus Somerolla meni hiukka paremmassa säässä, kun viimeksi. Ripan ensimmäinen sessio oli lähinnä lampaiden kanssa tuttavuuden tekoa ja kökkäreiden syöntiä. Lampaat ei paljookaan liikkuneet.
Ripa käytti mietintätauon erittäin hyvin, koska seuraava sessio oli ihan huippuhyvä. Ripa oli kuuliainen ja teki hienosti töitä. Lopuksi se teki vielä eri suunnat 'oikee' ja 'vasen' -käskyillä hienosti.

Video toisesta sessiosta:Sunnuntai-iltana oli sitten agin vuoro. Ripalla oli korvaavat treenit Ojangossa.
Maisan ja Tellun kanssa kävin tekasemassa pientä vauhtirataa. Oli niin kuuma, ettei kovin kauaa voinu mitää tehäkkään. Tellulla oli taas intoa vaikka muille jakaa. Radassa oli alussa putki-puomi ansa, mutta Tele teki oikein.
Maisan kanssa tein myös mini-esteillä ja sen takia sain juosta kahta kovempaa. Ansa ei ollut Maisallekkaan mikään ongelma. Puomi oli tosi nopee ja kontakti loppuun hieno. Keinua tein myös pari toistoa, siinäkään ei ollut mitään ongelmaa. Maisa on päässyt nyt keinuhinnauksesta yli ja menee sen täysillä loppuun :)
Ripaa en sen koommin kerennyt seuraamaan, mutta sen näin, että se teki ensimmäistä kertaa kokonaisen puomin. Aatakin ne harjoitteli. Ripa ei vielä oikeen tajua kiivetä kontakteille, eli sitä nyt vahvistamaan.
Lopuski R teki vielä kujakeppejä, ja koska ne meni loistavasti, niin siirryttiin vinokeppeihin. Siinä vaiheessa helle alkoi jo painaaa, eikä vinokepeillä saatu onnnistunutta suoritusta. Ens kerralla sitte :)

Maanantain paimennus Inkoossa oli varsin erikoinen kokemus. Tiedettiinhän me, että ne lampaat on villejä, eikä tilan omistajalla ole paljookaan kokemusta paimennuksesta. Villeillä lampailla paimentaminen oli hiukka vaarallisempaa, kun sylilampailla. Pienessä aitauksessa oli 10 lammasta, jotka juoksi tuhatta ja sataa. Maisan paimennus meni lähinnä siihen, että kävelytin sitä hihnan kanssa ympäri aitausta. Kyllähän se vapaaksikin pääsi, mutta se meni äkkiä vaan siihen, että M juoksi keskelle laumaa ja hajotti sen. Pääasia, ettei koira paineistunut! Lopussa Maisa teki hyvän kuljetuksen ja lopetin siihen.
Ripa oli tosi rauhallinen ja lammaslaumakin pysyi melko rauhallisena. Pari hyvää kuljetusta R teki, muuten meno oli jokseenkin vähän epävarmaa. Ripa sai johtajalampaalta melkosen iskun kylkeensä, mutta paluatui siitä kuitenkin hyvin.

Eilen oli taas agin ja Ripan korvaavien treenien vuoro. Mä eksyin myös Ojankoon. Kävin tekemässä tyttöjen kanssa tokoa. Maisa teki ihan ok, ehkäpä vähän huonolla vireellä.
Tellulla löytyi virettä Maisanki edestä. Se teki taas ihanalla spanieli-innolla hienoa sähläystä :D

Ripaa kerkesin sen verran nähdä, että se teki hienolla innolla pienenpientä vauhtirataa. Haukkumistakin kuului kovan vauhdin keskeltä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti