Ripan treenijuttuja

maanantai 2. toukokuuta 2011

Vapputreenejä

Vappu kului koirajuttujen parissa, yllättävää(kö)
Perjanati-iltana piti Ojangossa olla tokon vapaatreenit. Paikalle ei tullutkaan sitten meijän lisäksi, kun yksi bc, jonka kanssa tehtiin paikkamakuu. Pari kertaa jouduin antamaan uudelleen käskyn, että Maisa laitto pään maahan. Sen jälkeen tehtiin pari seuraamispätkää ja jäävät. Maisa oli ehkä vähän muissa maailmoissa. Tällä kertaa jäävissä oli ongelmana maahanmeno. Se oli muutunut Maisan mielestä istumiseksi. Parin toiston jälkeen sain kuitenkin onnistuneen toiston. Luoksetulo tehtiin koemaisena, ja se meni TOSI hyvin. Vauhti oli koko matkan hyvä. Perusasento oli lopussa hiukka vino.
Tokon jälkeen mentiin agilitaamaan vielä hetkeksi. Maisan kanssa tein keppejä. Lähetin Maisan itsenäisesti hakemaan ja suorittamaan keppejä. Namialusta oli keppien päässä. Koira oli hyvä, mä en. :D
Aan kontakteja hiottiin myös jonkin verran. Maisa on hiukka epävarma, mitä sen kuuluu tehä ja se tulee useesti kontaktit hitaasti alas. Niitä vahvistettiin myös namialustan kera.
Sain myös kokeilla ohjata Ripa-Räppääjää. Kehitystä oli tapahtunut huomattavasti. Takaakierrot meni tosi hyin ja irtoaminen onnistu! Lukee tosi hyvin ohjausta. Ei oo turhaan äiti mulle Ripaa kehunu! ;)

Sunnuntaina oli hakua. paikalle ei saapunut meijän lisäksi kun 2 aussieta ja yksi maalimies.
Ripalla jatkettiin partiointia. Tällä kertaa onnistu paljon paremmin kun viimeks. Nyt Ripa ei epäröinyt yhtään mennä maalimiehen luo vaan eteni suoraan hajun perässä.
Tellun molemmat pistot oli tosi hyvät. Se niiin innoisssaan haki ruokansa pois metsästä.
Maisalle tehtiin kolme pistoa, joista kaksi ekaa oli liikkuvalla maalimiehellä. Ekalle pistolle lähteminen oli vähän outo. Koira nyki aina, kun annoin etsimiskäskyn, muttei lähtenyt mihinkään. Lopulta se kuitenkin lähti juoksemaan täyttäpäätä. Pistot oli nyt lyhyitä, eikä Maisa oikeen tahtonut tajuta sitä. Sain lähettää sen kaikille pistoille kaksi kertaa.

Tänään oli taas vuorossa tokoa Marjatta Tuikkasen ohjaamana. Maisa oli vähän perseily päällä ja niin täpinöissään. Alotettiin  treenit paikkamakuulla. Sain taas pari kertaa käskeä uudelleen pään nostamisen takia. Kyllä se ehkä vielä siitä! Tehtiin hyppyä jonki verran. Seisahtuminen valui. Nodon luovuttamista harjoteltiin kanssa, siinä ei ollu mitään ongelmia. Hienosti käänty kapulan kans sivulle. Luoksetulo oli jälleen hyvä. Maisa on edistyny hyvin :)
Seuraamisen käännökset oli hyviä. Seuraaminen edisti vähän, johtui varmaan liiallisesta innokkuudesta.
Maahanjääminen oli hyvä, mutta seisominen valui (?). Tätä sitten treenattiin apujen kanssa.
Vire oli hyvä, eikä semmonen pieni perseily treenikentällä Maisalta niin vakavaa ole, pääasia että se on innoissaan!
(c) Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti