Ripan treenijuttuja

perjantai 6. toukokuuta 2011

Hyödyllistä ja vähän turhaakin treeniä

Tähänkin viikkoon on mahtunut jos jonkinmoista treenaamista.
Tiistaina oltiin tokoilemassa jälleen Essin ja Oxurusselin sekä Jassun ja Fasuflätin kanssa.
Maisan kanssa tein seuraamisen käännöksiä, paikkamakuun maahanmenoa, luoksetuloa ja jääviä.
Käännöksiä treenasin eka imuttamalla, mutta lopuksi myös ilman imutusta. Käännökset oli tiiviitä. Maahanmenot oli ok, joka kerta. Pidin namialustaa edessä vetämässä makuuasentoa suoremmaksi.Luoksetulo oli jälleen loistava, vaikka en tehnyt vauhtitreenillä sitä. Jäävissä oli taas ongelmia -.- miten niistä onkin nyt tullu yhtäkkiä niin vaikeet!? Lopuksi sain tehtyä kuitenkin onnistuneet toistot.
Keskiviikkoiltana Maisa näytti vähän toimeettomalta, joten otin mielikuvituksen käyttöön ja aloin opettaamaan sille kaiken maailman turhia temppuja naksuttimella. Maisa käyttää aina hyvin aivoja, mutta on huono tarjoomaan mitään. Ensin opetin sitä koskemaan tassulla pesusientä ja putsaamaan sillä lattiaa. Nyt Maisan tarjoutukin tekemään vaikka ja mitä. Kokeiluyrityksiä oli jos jonkinmoisia. Milloin oli sieni tuotu mun syliin ja milloin maisa koitti repiä siitä palasia irti ja sylkeä niitä lattialle...mutta lopulta sain sen kuitenkin onnistumaan :)
Sitten opetin sitä sulkemaan kaapin oven. Sitä ollaankin treenattu ennen ja siinä ei ollut vaikeuksia. 
Jotain 'hyödyllistäkin' saatiin mahtumaan treenikertaan. Tehtiin paikkamakuun maahanmenoa ja siinä pysymistä. Tätä pitää tehotreenata. Pää nousee kuitenkin vielä aika helposti maasta, varsinkin jos mä liikun siinä lähellä. Sitten tehtiin lopuksi vielä kaukojen liikerataa seisomisesta maahan ja seisomisesta istumaan.

Eilen oli vuorossa agia. Tällä kertaa tuli videokamerakin treenireppuun.
Kouluttaja oli tehnyt meille keppitreenin. Eka rata näytti jotakuinkin tältä:
nro 9 on radan eka este

Mietin aluksi, että viittinkö edes ottaa Maisalla tommosta rataa, kun se ei kauheen hyvin itse edes osaa keppejä hakea, ja vauhti on aina huono tommosissa radoissa, mutta uskalsin kuitenkin kokeilla. No enpä joutunut ainakaan pettymään. Me alotettiin rata 13 kepeistä ja jatkettiin siitä esteelle 9 ja sitten 10 jne. Maisa haki ekat kepit hyvin, ei tarvinut mennä kädellä näyttämään, lähetys riitti. maisa kääntyi kaikissa kohdissa hyvin ja 14-15 hyppyjen välinen kaarros oli hyvä :)
Tellulle rata oli helppoa kuin heinänteko, ihan kouluttajan sanoin :).
Tellun tekemisessä ei ollut mitään moitittavaa.


Toinen radanpätkä näytti jotakuinkin tältä:

Alotettiin rata 8. kepeiltä ja edettiin siitä järjestyksessä. Kokeilin Maisan kanssa jaakotusta 4. esteelle. Sitä ei olla paljon harjoteltu, ja sen kyllä huomas mun ohjauksesta :D nooh,, meni se sitten loppujen lopuksi hyvin, kun ensin vähän hienosäädettiin. 5. keppien jälkeen tein 6. hypylle poispäinkäännöksen. Se onnistu yllättävän hyvin siihen nähden miten vähän me ollaan sitä treenattu. Kepit Maisa haki jälleen tosi hyvin, vauhtikin pysyi suht hyvänä alusta loppuun.
Tellu oli taas ihan huipussaan tässäkin radassa. 8. kepit tuotti vähän vaikeuksia, koska ohjaaja ei aluksi suoristanu Tellua tarpeeksi. Tämäkin tuli hionnan kautta kuntoon.
Tältä radalta ei Maisasta tullut videota. Tässä kuitenkin Tepa:
Itsenäisellä treenipuolella meillä oli valintatilannetreeniä aan ja putken kanssa.
Treeni onnistu hyvin. Kontaktit oli nyt hyviä namialustan kanssa. 
Tellusta tuli kontaktihullu koira, kun sillekin laitettiin namialusta aan alastuloon, mutta tulihan rivakalla ainakin alas ;)

Tänäkin iltana oltiin Ojangossa. Nyt treenaamassa pääasiassa tokoa. Tehtiin liikkuroituna seuraaminen, luoksetulo ja hyppy. Harjottelin palkattomuutta, vaikka tiesin, ettei luoksetuloa olisi välttämättä hyvä tehdä vielä tässä vaiheessa ilman palkkaa liikkeen jälkeen. Seuraaminen oli ehkä vähän laiskaa, kontakti tippu välillä, mutta perusasennot oli hyviä ja käännökset myös. Maisa pääsi yllättämään mut taas luoksetulossa. Se tuli laukalla loppuun asti. Perusasento oli ehkä hiukka vino, mutta ei sillä niin väliä, kunhan vauhdilla tulee. Hypyn jälkeinen pysähdys valui taas samaan linjaan hypyn kanssa, mutta Maisa ei ennakoinut perusasentoa :) Otettiin treeneihin mukaan kehänauhat, ja treenattiin ihan niiden vieressä seuraamista. Maisa ei tällä kertaa kiinnittänyt niihin huomiota. Lopuksi tein vielä liikkestä seisomisen. Itse seisominen oli hyvin Maisamainen.. Lungisti, mutta ihan hyvin silti - niinkun meijän kaikki liikkeet.. Perusasentoa Maisa ennakoi.

Lopuksi mentiin tekemään Ripalle vielä agin penturadalle vauvakeinua. Rohkeesti se tuli ylös asti namia hakemaan siitä se lähtee ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti