Ripan treenijuttuja

perjantai 26. elokuuta 2011

Kuulumisia kuluneelta viikolta

Viikolla ollaan käyty treenailemassa jonkin verran tokoa. Oon nyt pääasiassa opettanu Maisalle ylempien luokkien liikkeitä mm. merkkiä, joka on alkanu sujuu jo varsin hyvin ja kakeja, jotka sujuu vauhtelevasti. Noutoa ollaan tehty myös paljon ja sekin menee kivasti. Palautusvauhti vois olla vielä vähän nopeempi.
Torstaina päästiin kokeilemaan ihan uutta lajia; peltojälkeä. Ajettiin Maisan kanssa jälki melkeinpä heti, kun olin sen tehnyt. Pelto kuitenkin oli täynnä vilisteleviä kusiaisia, ja missäs muualla ne sitten olikaan, kun nakinpaloissa. Maisa teki aluksi tarkkaa työtä, mutta loppujen lopuksi sai oksennuskohtauksen ja jälki päättyi Maisan oksennettua 5 kertaa. Teinpä sitten uuden jäljen kauas edellisestä, jossa ei onneksi ollut kusiaisia. Nyt Maisa työskenteli keskittyneenä ja sai jutun juonesta kiinni. Tämä kerta ei varmastikaan ollut viimeinen kerta jäljellä :)

Jäljen jälkeen lähdettiin kotia kohti ja illalla vielä agitreenit. Maisan osalta treenit meni loistavasti, mun osalta ei. En taaskaan luottanut koiraan ja meno oli epävarmaa ja epärytmikästä :(

Harjotukset näytti tältä:
Näissä pätkissä oli ainainen ongelma noi takaakierrot. Aina lähin A) joko liikkumaan liian aikasin, ettei M ehtinyt mun mukaan B) menin koiran linjalle, ettei se mahtunut kiertämään hyppyä tai C) ohjasin niin epävarmasti, että Maisa ei tiennyt hypätä vai ollakko hyppäämättä.. Kyllähän se sit loppujen lopuks onnistui, kun oltiin tarpeeksi hinkattu.
Tätä radanpätkää kerettiin treenaamaan itsenäisesti jo ennen kun meidän vuoro tuli ohjatusti. Tää onnistui jo paremmin. 4. hyppy oli aluks vähän vaikee, ku en ohjannut sitä kunnolla, pöh!!!
Tehtiin Maisan kans myös pari toistoa kuudella kepillä ja aalla. Halusin kokeilla kepeillä, että kuin hyvin Maisa ne hakee, ja hyvin haki. Ja pujottelikin vielä itsenäisesti. Voin vaan jäädä seisoskelemaan ja kattomaan !! :) Aan alastulo meni nyt vauhdilla, kun pari kertaa vedin sen kädellä alas ja samantien palkka alhaalla. 

Sunnuntaina on Hyvinkäällä Maisalle 2 starttia. Tavotteena on se, et luotan koiraan ja annan mennä. Menee sit miten menee. 

Tellu oli ihan ihmeellinen treeneissä, yllätti taas kerran ja antoi naurut, mulle, äitille ja kouluttajalle!
Se ei aluksi keskittynyt menoon ollenkaan vaan juoksi moikkaamaan ensin kouluttajaa ja sit mua. Loppujen lopuks sille piti karjasta joka esteen jälkeen ettei se taas lähe lapasesta. Viimein Tepa kuitenki jaksoi keskittyä ja meni tosi lujaa. 
Sillekkin on yks startti sunnuntaina. Kumpa se ei bongais ratatyöntekijöitä tai tuomaria kentällä.. hmm, tai sit se keksii jotain aivan uutta!

Tellu on nyt vähän huonossa kunnossa. Sen korvat on kutisevat ja töhnäset, iho punottaa vatsan alta, ikenet on tosi punaset ja silmät märkivät :'( 
Ollaan taas varmaan liikaa annettu sille nakkeja yms. muita tosi säilöntäaineisia herkkuja. Nyt Tellu lähtee kurkkulinjalle. Se pitää taas saada kuntoon.

Rimppa pääsi torstaina jälleen katsomaan lampaita Somerolle. Se työskenteli rauhallisesti, mutta piti kuitenkin lauman koossa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti