Ripan treenijuttuja

maanantai 8. elokuuta 2011

Kuopion reissu

Nyt on Kuopiosta kotiuduttu, ehdittiin vielä hakutreeneihinkin illalla :)
Lauantaina menomatkalla pysähdyttiin Hartolassa tuttavien mökillä. Tuttavat olivat myös näyttelyreissussa mukana schapparinsa kanssa. Hartolassa auspait rymistivät täysiä päättöminä uimaan ja juoksemaan mökkipihalla. Tellu keskittyi pitämään arvojärjestystä yllä murahtelemalla itsekseen ja merkkailemalla - pitäähän jonkun pitää järjestystä yllä..

Sunnuntaina sitten näyttely. Tuomarina oli Rob Douma, Alankomaista.
Ripa esiintyi paremmin, kun koskaan mätsäreissä, näytti pallinsa paremmin, kun koskaan ennen ja malttoi seistä hyvin. Ei peitsannut, jota sen on ollut tapana tehdä. Tuomarin tullessa luokse ja kopeloidessa, Ripa seisoi kun patsas.
Tulos EH


Arvostelu: 1 year. Red tri. Male of correct size. Slightly longer than height. Needs much more time to develop all over. Masculine head, correct expression. Good bite and neck & withers. I'd like to see harder topline standing and in movement. Correct tailset. Angulations in balance. Needs more chest development. Good bone. Shown today in summer outfit. Moves ok. Lovely temperament.


Seisotusta kehän ulkopuolella:Maisalle myös EH


Arvostelu: 2 years. Medium size bitch. Slightly longer than height. Feminine head, correct expression. Good bite and ear carriage. Good neck. I'd like to see harder topline when standing & in more well angulated in behind, enough in front. Nice coat. Good bone and feet. During movements is a bit wide in front.


Tosta etuosan leveydestä tuomari huomautti mulle myös erikseen. Maisa kauhoo etutassuilla ravatessa. Takakulmaukset oli perskarvojen peitossa :) ois pitäny niitä enempi ottaa saksilla.

Kiva näyttelypäivä kuitenkin oli, vaikka ei noissa kyllä kauheen useesti ehkä jaksais pyöriä.
Heti, kun päästiin kotiin, vetelin Maisan furminatorilla. Pääsi leidi pohjavilloistaan, kyllä sitä olikin. Karvaa lähti ihan kiitettävästi, ja Maisasta tuli hoikka tyttö :)

Illan hakutreenit meni kaikkien koirien osalta loistavasti.
Ripalle tehtiin kolme pistoa, jotka kaikki oli aika lyhyitä, Ripa kun haluis ettiä kauempaa. Ripalla oli taas nenä kiinni kun se lähetettiin, mutta löysi lopulta hyvin, eikä arkaillut seisovia ukkoja. Haukut tuli hyvin. Vikalla pistolla taas jätkä keksi kuopia maata raivokkaasti, käyköhän se ylikierroksilla (?)
Maisalle tehtiin 4 pistoa, se olis jaksanut tehdä 10 vielä lisää. Haukut parani taas mitä pidemmälle treeni eteni. Tokalla maalimiehellä kokeilin ensimmäistä kertaa pyytää Maisan sivulle maalimieheltä Ekalla 'sivu'käskyllä M vilkasi mua ihmettelevästä, muttei lopettanut haukkua, ja tokalla käskyllä tuli haukkuen hienosti sivulle. Siitä vapautin heti maalimiehelle.
Kouluttaja nimesi lopuksi Maisan ryhmän priimusoppilaaksi, mutta kun Tepan vuoro koitti, oli se sittenkin priimusoppilas, koska on edennyt kaikista eniten. On niin kiva nähdä miten pikkuspanieli nauttii hakuilusta. Se ei meinaa pysyä käsissä, ei sitten millään, kun ruuat menee metsään. Hyvin se haki ukot metsästä, eikä tällä kertaa jäljestänyt :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti