Ripan treenijuttuja

maanantai 14. huhtikuuta 2014

On businessMaisakin on treenannut. Kolme kertaa peräkkäisinä päivinä viime viikolla oli liikaa. Pääasiassa toistoja metallilla ja tunnareilla. Tunnareilla pitää keskittyä vahvistamaan työskentelyä kapuloilla. Palata entiseen ja palkata vauhdista ja hioa palautus myöhemmin. Tuon töpöhännän työskentely metallinoudossa on kyllä jotain melko huvittavaa. Kapula on maailman ällöttävin. Ilme kertonee jotain :)

Kaukoja kapula suussa
Seuraamista kapula suussa
Jokulla pitäisi panostaa treenien vaihtelevuuteen ja monipuolistamiseen. Viime perjantaina treenattiin ulkokentällä ja jätkä oli ihan pihalla. Hyppy ei onnistunut millään. Ei pysähtynyt. Kerran lähti ikäänkuin jahtaamaan jotain, en minä missään mitään nähnyt. Onni on kovempi koira, jolle voi käydä muistuttelemassa, mitä se seisomiskäsky tarkoittikaan ja saada se vaan yrittämään kovemmin. Torstaina ruututreeniä. Sehän on kiinni apuohjaajassa, jolta palkka aina tulee. Eka toisto hyvin, toisella katseli apuohjaajaa ja oli ruudun vieressä, tarjosi merkkejä jne. Ohjeeksi tähän saatiin lelusta luopumistreenejä. Enhän minä tällaisiakaan ole tajunnut tehdä. No nyt muutama kerta tehty niitä. Koira perusasennossa ja pallon heilutteluja. Seuraamista heitettyä palloa kohti ja sen yli, niin että koira kompastuu palloon. Joku on melko yritteliäs. Seuraamisessa se painaa ja kontakti ei tipu lainkaan, ei myöskään perusasennoissa. Pallohäiriö saa sen yrittämään 100% enemmän. Vapautuksesta sinkoo pallolle, etten ehdi edes nähdä koiran katoomista mun sivulta.Lauantaina Maiju Korhosen koulutuksessa mustanaaman kanssa. Olipa hyvä koulutus ja kiva radanpätkä, niin siis päästiin esteelle nro 10. Olen vielä niin hukassa, mutta eiköhän tässä kokoajan kehity. Tuli kamala agi-innostus ja heräsi kysymys, että miksi me sitä tokoa hinkataan, kun agi on niin kivaa! On niin vaikea keskittyä molempiin lajeihin 100 prosenttisesti. Kotiläksyksi koulutuksesta jäi irtoominen, esteiden haku (haku kehittyy varmasti kokemuksenkin myötä, mutta tällä hetkellä Joku on todella mun perään radalla. Eli nyt ei koskaan palkkaa multa.), takaakierrot (erityisesti niille irtoominen kauempaa ja oma lähtemisajoitus), ponnistuspaikan merkkaus, hypyt eri lähestymiskulmissa, vippaus (itse kokeilin ekaa kertaa ja Joku tajusi sen hyvin, kokeiltiin myöhemmin oikealta puolelta, eikä se ollutkaan enää yhtään sama kuin vasemmalta. Kääntyy kuitenkin hyvin ja irtosi vippaukseen myöhemmin siltä vasemmalta puolelta hyvin.)
Koostevideo räpellyksestä:Kesäprojektiksi aan juoksarit. On melkoinen rasitus aan jyrkkyyskulman ja korkeuden huomioon ottaen koiralle pysähtyä kontaktille. Saa nähdä, millaista taistelua se tulee olemaan, koska 2on2off -asento on tuolle niin vahva. Juoksee kontaktille kentälle päästyään (myös sinne aan kontaktille vaikkei aata koskaan olla tehty) ja lelun saatuaan toisinaan menee myös leikkimään sinne. Ensin kuitenkin pitänee luusto kuvauttaa. 


Eilen Elsan kanssa Kirkkonummella kolmella startilla. Eipä mitään maininnan arvoista niistä karkeloista. Täytyy treenata kiihkoilu pois ennen seuraavia kisoja. Nyt ensimmäisellä startilla varasti ja niillä kahdella muulla myös, kuitenkaan ei ylittänyt ensimmäisen hypyn estelinjaa, kaarsi vain mun selän takaa. Ei suostunut istumaan, joten en uskaltanut myöskään kauheen kauas lähdöstä itse mennä. Toiselta radalta hyl (oli kamalaa sähläystä koko rata) ja kolmannelta 10. Pers'jättö ennen keppejä ei ole sopiva koiralle, joka sujahtaa toiseen keppiväliin jos itse rynnii kepeille. Toinen virhe myöhästyneestä valssista.Tänään aussiet kävi osteopaatilla. Maisa oli tosi jumissa. Kuukauden päästä uusiks.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti