Ripan treenijuttuja

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Koulunpenkiltä hallille, lomps!

Ylppärit ohi, saako hymyillä? Miten sitä onkaan niin kaivannut tiheempää treenitahtia, minä ja koirat. Viime päivinä Joku on tuijottanut mua, istunut vieressä vaan ja vaatinut tekemistä. Välillä repinyt vaatteista ja kiivennyt syliin. Maisalla on lenkeillä jatkuvasti pupututka päällä. Yhdellä lenkillä se löysi metästä päättömän pupun raadon, karkaili yhtenään saalistamaan ja lopulta löysin sen kuusen alta riepottamassa jotain elukkaa, kun seurasin ihmeellistä ääntä. Eikä tuo töpöhäntä antanut itseään kiinni. Nuoleskeli vaan verisiä suunpieliään. Kiroilun saattelemana lähin metsästä pois vihdoin, kun olin saanut Maisan kiinni.

Kerettiin me ulkokausi korkata sentään ennen takatalvea lähikoulun kentällä. Tehtiin Jokun kanssa vähän kokeenomasta pätkää ja kyllähän tuo toimii! Maisaa en ehtinyt treenaamaan, ennenkun kentälle tuli ala-astelaisia, jotka on ennenkin silitelleet meidän koiria. Annoin niille sitten namit ja saivat temputella paimenia. Oltiin me siellä toisenakin päivänä. Joku ja Maisa sai toimia lasten sirkuskoirina :D

Ohjatut tokotreenit on nyt sujuneet Jokulla hyvin! Viimeksi kenttä oli jälleen jaettu puoliksi. Toisella puolella otettiin kokeenomasesti seuraaminen, liikkeestä maahan ja luoksari. Hyvin toimi. Seuraamisessa kontakti tippui kerran, kun kuljettiin kohti toista kentänpuoliskoa ja siellä taputeltiin käsiä. Sallittakoon pieni vilkaisu nuorelta tyypiltä. Luoksetulossa törmää. Tähän pitäisi keksiä jotain, mitä en ole vielä keksinyt.
Toisella puolella tehtiin ruutua lyhyeltä matkalta. Ei oikeen aluksi meinannut muistaa juttua. Muutamalla toistolla meni kuitenkin hyvään paikkaan keskelle.
Ollaan nyt tehty melko paljon kokeenomasta treeniä. Täytyy vähän muistaa rikkoa kaavoja ja tehdä muitakin liikkeitä, kun noita tylsiä ALO-liikkeitä.
Viikko sitten oli SM-joukkueen treenit. Otettiin kentälle samaan aikaan Jokulle aivan vieras koira ja mentiin ihan lähelle tekemään kontaktitreeniä. Hyvin tsemppasi, huomautukset sai yrittämään vieläkin paremmin. Täytyy nyt olla tiukkana tuon pyörivän pään kanssa.

Torstaina oli agitreenit, joihin matkasin kolmen koiran kanssa. Ohjattavana oli jumiselkäinen Maisa, joka liikkui käsijarru päällä, ylikierroksilla käyvä göötti, joka ei meinannut edes pysyä lähdössä (nousi seisomaan ja hiipi) sekä rengasta opetteleva musta, jonka mielestä maksirengas oli vähintäänkin yhtä haastava suorittaa kun puomi neljällä tassulla.

Mä olen saanut viettää viikonlopun neljän koiran kanssa, äiti on Sveitsissä. Madotin koirat ja kaikki meni ripulille, ihanaa. Eilen käytiin Hyvinkäällä Kytäjän metsässä rämpimässä pari tuntia. Yhden käden sormilla voin laskea, kuinka monesti näin Maisan lenkin aikana.
Tänään kisasin Ripan kanssa Vuokkosilla kaksi rataa, kaksi kymppiä. Haastavia ratoja. Huomenna heti aamupäivällä hallille treenailemaan Ripalle vaikeita keppikulmia ja putken suita, jotka ei ole sen linjassa. Jokulle 2x2 keppejä ja paikkamakuuta. Maisalle tunnaria, jos me nyt yhtään saatais kokonaiseksi ennen ens viikonlopun koetta, köh (tiedän itekki sen olevan mahdotonta).
Jokulle sain kesäksi agilitytreenipaikan ja Maisan kanssa lopetan ohjatuissa käymisen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti