Ripan treenijuttuja

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

TK1 TK2 BH Bywater Gebke

Viime viikonloppuna Hyvinkäällä käyttäytymiskokeessa. Olisin voinut tarkemmin lukea sääntöjä. Olisin voinut harjoitella seuraamiskaaviota. Olisin voinut treenata Maisaa. Mutten tehnyt näistä mitään, joten tottelevaisuusosuus oli kaikkea muutakuin kaunista katseltavaa. Kaiken huipuksi me aloitettiin, joten minulla ei ollut aavistustakaan, mitä kentällä tulee tapahtumaan. Annoin Maisalle jättökäskyn tokoihmisenä paikkamakuussa. Maisa oli maatessaan mennyt ihan vinoon. Seuraamisessa Maisaa ällötti märkä nurmikko ja se ei halunnut kastella tai liata kallisarvoista takapuolipehkoansa, ei istunut perusasentoja melkeinpä ollenkaan. Nurmikolla oli kamalan ällötäviä nurmikkotukkoja, joita fifi väisteli parhaansa mukaan. Ei se mitään. Läpäistiin ja päästiin kaupunkiosuuteen. Agrimarketin parkkipaikalle, jossa pientä häiriköintiä. Maisa ei häiriintynyt :) Pääasia, että läpäistiin koe!Seuraavana päivänä suunta kohti Kirkkonummea. Tällä kertaa mukana pieni pystykorvainen lainakoira ja Joku. Elsan kanssa oli tarkoitus juosta kaksi starttia kakkosissa, muttei tarvinnut mennä kuin yksi. Sillä irtosi LUVA0, sija 1 ja SERT! Samana päivänä korkattiin kolmoset hyvän mielen hyllyllä :) Ihan huippua!


Sitä edellisenä viikonloppuna kisailtiin Elsan kanssa Ojangossa BAT:n kentällä vaikeilla radoilla. Tuloksina HYL ja 5, jolla voitettiin. Joku oli sielläkin turistikoirana ja ei voi muutakun todeta sen käyttäytyvän varsin toivotulla tavalla. Siis häkin ulkopuolella. Yksin jäädessään se räksyttää. Nyt sillä jäi leuka kiinni kaltereihin, ei ole sen jälkeen yrittänyt niitä purra. Häkin ovi on silti jo vääntynyt. Ripa oli myös tuolloin kisaamassa. Kepit eivät sujuneet, paitsi vikalla radalla, josta kuitenkin HYL.

Tyytyväisenä
Viime viikolla ei keretty paljoa treenailemaan. Pikkumiehestä sen huomaa. Vaatteet ja sanomalehdet on revitty melkeinpä joka päivä, kun tulen kotiin. Seuraamista olen nyt jonkin verran tehnyt ilman imuttamista, siis ihan vain paria askelta. Kääntymiset ei vielä onnistu. Pelkkää kontaktia treenataan perusasennossa paljon. Suhteessa kuitenkin ollaan tehty imutusseuruuta vielä reilusti enemmän. Joku on oppinut, että peruuttaa voi myös makuuasennossa. Huvittavasti se ryömien loikkii taaksepäin. Hassu pentu.


Tänä viikonloppuna juostavana kaksi starttia Maisan ja Elsan kanssa. :)2 kommenttia:

 1. Onnea käyttäytyvästä Maisasta! ;) Kamala tuo BH-koe.. Meillä se oli ihka eka koe vielä ikinä, arvaa vaan miten kuutamolla olin.. = )

  Piti kysyä, että miltäs tuntuu bortsu aussieiden jälkeen? Onko jo havaittavissa isoja eroja? =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) oli kyllä aikamoista sekoilua! :D

  Maisa ja Ripahan on jo keskenään kuin yö ja päivä. Maisa on todella rauhallinen ja itsenäinen kun taas Ripa todella laumaviettinen, ohjaajapehmeä ja nöyrä.

  Suurin ero mun mielestä (ainakin jos Maisaan vertaa) on Jokun motivaatio ja nöyryys. Se on aina valmis ja tekee aina 100-lasissa. Vähän on ollut totuttelemista tuohon sen nöyryyteen (Maisassa ei sitä liiaksi ole) ja saalisviettisyyteen. Joku on myös hullu ja nopea reagoimaan kun taas Maisa harkitsevainen ja tarkka. :)

  VastaaPoista