Ripan treenijuttuja

maanantai 16. tammikuuta 2012

Ohjattua tokoa, agikisat ja hakutreenit

 Äiti oli kysellyt jospa siihen ALO/AVO ryhmään, jossa Ripakin on, mahtuis vielä yks koirakko, ja mahtuihan sinne! Nyt siis tokoillaan Maiskin kanssa ohjatusti joka toinen perjantai, jei ! :) Tänä perjantaina ois ekat treenit.
Mun piti korkata kolmoset, kun kontaktit on kunnossa, mutta nyt viikonloppuna on HSKH:n kisat ja Maisa on ilmottu hyppyradalle. Täytyyhän meidän uus halli päästä testaamaan myös kisojen merkeissä ;) Tehtiin Maisalle pieni kontaktilauta ja nyt treenaaminen onnistuu myös täällä asuntolahuoneessa. 
Opetin viime viikolla Maisan 'kumartamaan' eli laskemaan etupään maahan. Liikkeestä tulee loppujen lopuksi maahanmeno. Ensin vahvistan vaan paljon etupää edellä maahanmenoa. Toivottavasti tästä on myöhemmin hyötyä mm. kaukoissa. 
Eilen oltiin taas pitkästä aikaa hakutreeneissä. Tauko oli ruostuttanut Maisan aivot, jännä juttu, koska onhan meillä ollut pidempiäkin taukoja. 3 maalimiestä, joista yksi seisova. Kun lähetin ekalle, Maisa laitto nenän maahan ja haisteli vaan jälkiä pienen lenkin. Tokalla lähetyksellä aivot oli jo mukana ja nenä ylhäällä. Haukut oli tosi hyvät ! Sitten keskilinjalle siirtyessä Maisa kävi kakalla ja päätti sen jälkeen sännätä omin lupinensa kakkoselle. Silloin kun on haju nenässä, korvat on tiukasti lukossa. Kolmannelle sain jälleen lähettää kahdesti ja siinäkin pistossa Maisa hölmöili.
Ripalle tehtiin samanlainen treeni. Se vaan onnistu vähän paremmin. Haukut ois voinu tosin tulla jatkuvammin. Nyt Ripan ilmasuun aletaankin panostaa kunnolla. 
Tepa ei tällä kertaa päässy hankeen rypemään, ehkä ens kerralla taas.

Viikonloppuna auspait kerkes myös telomaan itseään. Perjantaina lenkillä Ripa söhläs silmänsä johonkin. Sisälle tultaessa pupilli oli paljon pienempi kuin toisessa silmässä. Silmä oli myös tosi punanen ja Ripa selvästi siristeli sitä. Silmä meni kuitenkin viikonlopun aikana parempaan suuntaan. Sunnuntaina Maisa löi jalkansa ja ontu loppuillan, mutta nyt ei varo/arista enää yhtään. Samalla lenkillä meni myös neidin kynsi sivusta halki ytimeen asti.

Pari vanhempaa kuvaa joulun tienoilta:
Hyvästi Tellun hihna, lenkin jälkeen se oli kolmessa osassa.

Varo Pikkutellu, kaks hullua tulossa !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti