Ripan treenijuttuja

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kolmen koiran lauma

Tänään se palaa ja laumamme kasvaa entiseen neljään. Ripa ja Donny on olleet nyt reilu kaksi viikkoa Kiteellä paimennushommissa lammastilalla, tai on siellä nautojakin.

Touko- / kesäkuun vaihde toi mulle valkolakin päähän ja edessä odottelee viikon päästä olevat pääsykokeet ammattikorkeakouluun.


Edessä on myös tokon SM-kokeet, kun Joku valittiin lopulliseen HSKH:n joukkueeseen. Sitä ennen käydään vielä yhdet kokeet sunnuntaina, ihan vaan kokemusta keräämässä.
Treenit on menneet nyt todella hyvin, ne vähät mitä ollaan keretty treenailemaan. Toukokuun puolella käytiin Riitan opeissa harjoittelemassa seuraamista, tunnaria, ruutua ja paikkamakuuta. Seuraaminen on parantunut huimasti, olen tehnyt vaikeita pätkiä ja hyvin Joku pitää kontaktin ja paikan. Tunnarissa ollaan tehty pääasiassa oman piilotusta. Etsii hyvin, muttei vaihda kapulaa leuluun (?), täytyy aina kyykistyä ja palkata namilla, että irrottaa. Kerran kokeiltiin myös omaa piilossa vieraan kasan takana. Hyvin ohitti vieraat ja etsi oman. Ruutua ollaan tehty näytöllä, mutta ei oikeen vastaa siihen enää yhtä hyvin. Innokkuus on kadonnut, kun palloa ei olekaan löytynyt vähään aikaan sieltä. Opetin Jokulle nyt kosketusalustan ja kokeilen, jos saisin sillä kerättyä varmuutta ja vahvistettua ruudun paikkaa. Paikkamakuussa ei reagoi aina ensimmäiseen käskyyn. Ei ole kuulolla alkuhöpinöiden jälkeen, kun kutsun sen sivulle. Nyt ollaan treenattu katsekontaktia (olen opettanut siihen nyt sanan, joka ei ole se 'seuraa') ja hyvin on reagoinut maahanmenokäskyyn.
Luoksetulon eteentuloa ollaan myös hinkattu, kun on tullut vähän vinoon. Nyt tulee jo pidemmältä matkalta paremmin, eikä enää edes törmää :)
Kerran tehtiin hyppyä kolmen liikkeen kokeenomasessa treenissä ja liikutteli vähän tassujaan mun kävellessä viereen. Nyt ollaan treenattu pelkkää paikallaanseisomista etupalkan avulla niin, että annan sivusta painetta kädellä tai jalalla. Aluksi ei sietänyt painetta yhtään, mutta nyt onnistuu jo hyvin.

Treeni-ilme, räät otsalla
Joku on myös aloittanu käymisen ohjatuissa agitreeneissä, tai kerran on treenit ehtineet olla. Treeninä oli ykkösluokan kisarata, jossa me jämähdettiin esteelle numero 2. Se oli U-putki, josta ulostultuaan Joku kääntyi poikkeuksetta aina väärään suuntaan. Useasta palkkauskerrasta ja toistosta huolimatta, Joku jatkoi väärään suuntaan kääntymistä. Mä en ymmärtänyt laisinkaan tuota maailman viisaimmaksi haukutun koirarodun edustajan aivopierua.
Itsenäisesti ollaan käyty treenailemassa jonkin verran. Kepit on alkaneet sujuat suoralla kuudella jo hyvin. Suljettu kulma on vielä hankala, mutta hakeutuu kepeille hyvin jo yli 10 metristä.
Kokeiltiin myös helatorstain agikisoissa ollutta Mia Laamasen tekemää kolmosten hyppyrataa ja nollanahan se meni maaliin saakka, ilman keppejä tietty. On Joku kyllä ihan huikeen hauska agikoira. Se tekee niin täysillä, mutta on kuitenkin alkanut keskittymään: 45-50cm rimat pysyy suht hyvin ylhäällä :)

Helatorstain kisoissa kisasin Elsan kanssa kaksi rataa. Agiradalta 15 virhepistettä (?) ja hypäriltä mun pienestä mokasta (pidin liian kauan kädessä) johtuva HYL. Lähdöt kuitenkin onnistui nyt paremmin, kun vähään aikaan :)

Maisa kävi osteopaatilla jälleen kuntouttamassa selkäänsä. Vasen puoli ei enää ollut kovinkaan jumissa, oikea puoli enemmän. Nyt aktivoidun itse venyttelemään Maisaa ja otan sen mukaan useemmin juoksulenkeille, jossa saa ravata vierellä. Käydään kesäkuun loppupuolella sitten taas tarkistuskäynnillä.
On Maisa kerran saanut treenata tokoa. Seuraamisen kontaktia ja kaukoja. Innokkuutta riittää, kun treenaa kerran kuussa. Siitä en sitten ole varma, ollaanko me valmiita korkkaamaan se EVL syksyllä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti