Ripan treenijuttuja

perjantai 20. joulukuuta 2013

Tyhmänrohkea

Pitäiskö olla joulufiilistä. Ei todellakaan ole. Eilen Joku oli yksinollessaan rikkonut ainoankin asian, joka oli unohtunut siirtää pois sen ulottuvilta. Lattialastan varsi roikkui hienosti paikallaan, mutta lastaosan kumiosa oli pienenä mustana silppuna ja muu osa pieniä hampaanjälkiä täynnä.

Tänään pitkästä aikaa aamupäivätreenit hallilla. Aloitettiin tokoiluilla Jokun kanssa. Vitsit se on pätevä! Onko se itseoppinut vai kuka sen on kouluttanut?! Aluksi luoksetuloa. Joku osaa hakeutua hienosti ja tiiviisti jo eteen istumaan (loppuperusasentoa ei olla vielä treenattu). Nouto on kokenut ison harppauksen eteenpäin melkein jokapäiväisillä sisätreeneillä. Tänään kokeilin kokonaista noutoa hallilla ja sehän toimi. Hyvin palauttaa kapulankin eteen. Seuraamistakin uskalsin ottaa pidemmän pätkän. Kontakti ja paikka pysyivät hienosti! Palkkautui myös hyvin sosiaalisella palkalla eikä hämmentynyt palkattomuudesta, kun tehtiin kaksi liikettä peräkkäin.

Agilityssä on sitten vähemmän järkeä ja enemmän vauhtia. Bordercollieni on rodunomaisen älykäs tokokoira, muttei omaa minkäännäköistä itsesuojeluvaistoa agilityesteillä. Muutama viikko sitten uskalsin päästää sen ensimmäisen kerran kokonaiselle puomille. Ensin muutama toisto hihnan kanssa ja sitten ilman.


Tänään jatkoin puomitreeniä. Kierrokset oli niin korvissa, ettei Joku tajunut juoksevansa kerta toisensa jälkeen puomin ohi (tuli vaan alastulon kohdalla murisemaan ja vaatimaan palkkaa) tai sitten se juoksi kaksi metriä ylösmenoa, jonka jälkeen tuli sivusta ulos ja jatkoi toiset kaksi metriä juoksua ilmassa. Kieli oli sinisenä ja silmät pullistuivat päästä. Ei hyvä.

Tällä viikolla käytiin myös yötokoilemassa. Maisalle tein pitkän tauon jälkeen tunnaria. Tauko teki hyvää ilmeisesti, koska tunnari toimi. Aivokatkos oli poissa eikä Maisa säheltänyt. Joku sen sijaan sähelsi. Ruutu veti sitä selvästi puoleensa ja koko treenin ajan se ilmeestään päätellen odotti käskyä saada juosta sinne. Muutaman kerran se sinne karkasikin, mm. luoksetulossa. Annettakoon innokkaalle pentuoppilaalle vielä yliaktiivisuuus anteeksi. Keskittymiskyky ei ollut mikään priima. Häiriö ei muodostunut samalla kentällä treenaavasta varaveli-Donnystä vaan siitä kivasta ruudusta. 

Elsan kanssa kisasin 8.12. kisoissa Vuokkosilla kolme starttia. Hienosti toimi tulikäpälä eikä varastanut yhdestäkään lähdöstä. Tuloksina tuplanolla ja HYL.
Kisoja jatkettiin vime viikonloppuna Hyvinkäällä. Kaikilta vaikeilta radoilta keräiltiin HYL rivi. Maisakin oli pitkästä aikaa radalla hakemassa 1xHYL ja 1x5. Joku oli turistina ja näki pitkästä aikaa Vanttu-siskoaan :)

Joku pääsee ensvuoden alusta alkaen tokoilemaan ohjatusti! Päästiin nuorille koirille tarkoitettuun tokoryhmään, huippua! :)

Treeniuutisista Telluun. Ikävää aina kirjoitella Tellusta sen sairastaessa. Vasen silmä on punainen ja rähmii. Oikea ei niin pahasti. Toissayönä se oli oksentanut petiinsä ja nukkunut tyytyväisenä oksennustensa päällä. Aamulla oksentelu jatkui. Jalat ei aina tunnu toimivan kunnolla, välillä se ontuilee ja eilen sillä oli selvästi ongelmia päästä makuulta istumaan. Höh. Se on aina niin reppana.

Joku on aloittanut ihan selvästi murkkuiän ja miehistymisen. Sillä onkin parhaillaan menossa kurinpalautuskoulu. Turhan tiiviisti tuijottelee lenkillä vastaantulevia koiria ja haistelee tyttöjen pissoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti