Ripan treenijuttuja

torstai 26. joulukuuta 2013

Joulutreeniä

...piparihaasteen merkeissä:


Ripalla ei ollut ongelmia haasteen kanssa vaan suoritti sen uskomattoman kilttinä poikana ensimmäisellä yrittämällä.
Maisa on todellinen ahmatti onneksi kuitenkin se omaa rauhaliisestii liikkuvan pään, jonka päällä pipari pysyi hyvin.
Joku, the trouble maker. Pää on hyvin eläväinen. Piparin laittoa suuhun ei edes voi kuvitella (luovutin noin kymmenennen piparin jälkeen). Jokun mielestä koko touhu oli naurettavaa pelleilyä ja tuli mököttämään mun syliin. Saatiin me suuren taistelun jälkeen yksi kuva, jossa pää ei ole vain suttuinen musta möhkäle.
Donny oli hieman rauhallisempi. Vilkaspäinen kuitenkin.
Tellu.. olisi syönyt paketillisen piparia.

Jouluaattona ei käyty hallilla. Aatonaattona kylläkin, joulupäivänä ja tänäänkin. Viikonlopun olin töissä (lue: pelastautumassa viiden koiran hulabaloosta, koska naapuri-Donny oli meillä hoidossa).
Donny oleilee meillä ens vuoteen saakka ja onkin tänään leikkimässä paimenkoiraa Ripan kanssa.


Sitä saa, mitä vahvistaa, eikö? Olen vahvistanut Jokulla pennusta saakka aktiivisuutta vaikka itse olen passiivinen. Mentiin usein kentälle ja Joku sai tarjota esim. merkille menoa. Kaikesta tuli palkkaa. Nyt tähän opetettuun tarjoomisleikkiin täytyisi luoda säännöt. Kun mennään kentälle, Joku etsii silmillään esim. ruudun ja saattaa luoksetulossa menettää keskittymiskykynsä, unohtaa, mihin piti tulla ja tuijotella ruutua. Olen nyt aloittanut muutamat treenit levittelemällä merkkejä ympäri kenttää ja laittamalla myös hypyn ja ruudun häiriöksi. Onneksi ongelma ei ole vielä suuri ja se on helposti korjattavissa. Viimeiset treenit meni jo todella hyvin. Maanantaina tein Maisasen ja Jokusen kera vähän tokoa. Jokun kanssa lopuksi otin vielä agia, todeten taas kerran, että se on hullu. Ei todellakaan vielä tarpeeksi järkevä suorittaakseen keinua tai puomia. Kokeilin nyt kokonaista keinua, mutta treeni loppui melko lyhyeen Jokun tehdessä lentokeinun ja juoksiessa sivuilta ulos..
Maisan kanssa olen jymähtänyt kaavamaisiin treeneihin. Tämän tyyppiset treenit eivät sovi ollenkaan koiralle, joka on ohjaajaansa viisaampi. Maisa kaipaa haastetta ja olikin niin töpö pystyssä, kun treenattiin ohjatun suuntia (uusi asia) ja tehtiin temppurataa (seuraamista kapula suussa ym.) ja suoriutui tehtävistään yllättävällä vireellä. Maisa tietää, että ruutuun juostaan, siellä käännytään ympäri ja mennään maahan. Ja se tekee kaiken tuon, kunhan lähetän sen ruutuun. Miksi se pysähtyisi kuunteleman käskyjä, jos käskytän sen kuitenkin aina samalla tavalla. Seis-käskyä ollaan vahvistettu vähän kosketusalustan avulla ja tyhjällä ruudulla. Maisan silmistä näkee, kun se miettii. Uudenvuoden lupaus Maisalle: ei enää kaavamaisia treenejä!

Pieni treenivideo Jokun tokoista joulupäivänä:


Vasemalle käännökset hajoilee melko pahasti seuraamisessa. Useesti myös istuu turhan edessä. Hypyn loppuosaa tehtiin ensimmäistä kertaa. Luoksetulossa eteentulo turhan tiivis. Ei se voimalla törmää, mutta tulee ihan kiinni :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti