Ripan treenijuttuja

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

TK1, TK2 Bywater Gebke

Tokokoe Porvoossa meni aikalailla niinkuin pitikin. Tuomarina oli Hannele Pörsti.
Viikkoon on mahtunut monia paikkamakuutreenejä, joista Maiski on suoritutunut kunnialla, pidemmistäkin makoiluista. Treeni oli tuottanut tulosta. Ensimmäistä kertaa kokeessa mentiin uudella tyylillä, eli faaraoasennolla. Koira makasi  kun patsas koko ajan! Ei pään laskua, ei lonkalleen menoa :)
Vire oli myös koko kokeen ajan kohdallaan. Koira toimi kaikin puolin hyvin, ohjaaja ei sitten niinkään. Kisajännitys tuli taas kylään. Kävelin seuruukaavion todella hitaasti ja Maisa ei tiennyt istuakko vai kävellä. 
Koe oli matalassa hallissa ja ennen noutoa liikkuri varoitteli heittämästä kapulaa lamppuihin. Enhän mä niihin heittänytkään. Heitto lähti suoraan ylöspäin, kolahti kunnolla kattoon, lensi n. 2 metriä eteenpäin. Sain uusia heiton sillä ehdolla että osaisin heittää kapulan paremmin. Hyvä juttu sinänsä tuo pieni kämmähdys että jännitys katosi samantien ja naureskelin koko loppusuorituksen ajan. Toisaalta, kattoonkaan ei tullut reikää. Kaukoissa tein perinteisen virheen ja annoin käskyn koiran katsoessa muualle, eihän se silloin nouse istumaan.
Ohjaajalle nyt siis kapulanheittotreenejä ja seuraamiskaavioiden kävelyä ilman koiraa.

Pisteet:
Paikkamakuu: 10
Seuraaminen: 8 (missä kontakti!)
Maahanmeno: 8 (hiiidas)
Luoksetulo: 7 (valui. Tuomari ei säästellyt pisteiden vähentämistä valumisista)
Seisominen: 8 (pikkuhiljaa yleistymässä oleva liikkuminen mun ohittaessa koiraa kävi nytkin)
Nouto: 8 (hyvä nouto, palautusvauhti olisi voinut olla loppuun asti laukalla)
Hyppy: 10 (hieno hyppy, vinoon se jäi, muttei pahasti)
Kok.vaik.: 8

AVO1, 168,5p 
Pisteet ei päätä huimaa, mutta ykkönen kun ykkönen.


Tehotreeniin:
Seuraaminen
Tunnari
Luoksetulon stopit
Paikallaolot

Kesällä/alkusyksytä ehkä uskaltaudutaan voittajaan :)

Ripan koe meni todella hyvin. Ripa on suoritusvarma koira ja se näkyi jälleen kehässä!

Pisteet:
Paikkamakuu: 10 (muutama päänlasku ja lonkalleenmeno)
Seuraaminen: 8
Maahanmeno: 10
Luoksetulo: 8
Seisominen: 10
Nouto: 9 (Ripa on nyt muutaman kerran palauttanut kapulan sivulle. Kokeessa se epäröi tuodakko eteen vai sivulle joten toi vähän kumpaankin: vinoon sivulle)
Kaukot: 10 
Hyppy: 8 (2-käsky)
Kok. vaik.: 8

AVO1, 182p, sija 3/15Eilen aamulenkillä Ripa sai päällensä naapurin koiran. Ei ollut ensimmäinen kerta kun ne ottaa yhteen. Aina kun satutaan samaan aikaan samaan paikkaan, tulee kauheet rähinät, ennen ei kuitenkaan lenkkikohtaamisissa koirat ole olleet vapaana. Vaikka naapurin malamuutti-sakemanni sekotus on narttu, on se Ripan pahin vihollinen. Nyt se koira juoksi metsästä vapaana suoraan meijän luokse ojan yli. Ei epäröinyt hetkeäkään, kävi suoraan Ripan päälle. Sai siinä hätäkässä tytötkin osumaa. Koira tajusi perääntyä vasta siinä vaiheessa, kun nahkaremmin lukkopää kolahti kuonolle. Tarkistettin koirat, verta ei tullut mistään ja jatkettiin matkaa. Ripaa kuitenkin selvästi häiritsi peräpäässä joku (tokokokeen seuruussakin tarkistaa takapäänsä ensimmäisen pysähdyksen aikana). Illalla huomattiin, että takajalkaan olikin tullut reikä, kulmahammas varmaan uponnut sisään. Nyt seuraillaan haavaa. Ikävää kun tuollaisia tilanteita pääsee syntymään, toivottavasti jäi viimeiseksi.

1 kommentti: