Ripan treenijuttuja

torstai 6. syyskuuta 2012

Ja kohta taas landelle

Ylihuomenna olis lähtö Kouvolaan, Anjalankoskelle. Viiden viikon työharjottelujakso 100 lehmän lypsytilalla edessä - valitettavasti.
Harmittaa kun väliin jää tokokurssin viimeset treenit ja ulkokauden viimeset ohjatut agitreenit. Lisäksi vielä joudun luopumaan apuohjaajan paikasta. Apparina opinkin enemmän kun osasin kuvitellakkaan.

Sain Maisalle luonnetestipaikan Oulunkylään 20.10! 

Viime viikonloppu meni ihan vaan laiskotellessa, mutta asia on korjattu tällä viikolla. Maanantaina oli tehiscupin ensimmäiset osakilpailut Ojangossa. Siellä menin pari starttia Elsan ja Maiskin kanssa. Äiti meni Ripasen kanssa mölliradalla. Kisaavien rata oli eri kaikille säkäluokille. Mineillä oli paljon kääntöä ja vääntöä, korkeempiin säkäluokkiin mentäessä rata suoristui, niin että maksien rata oli jo suht helppo. Elsan kanssa ekalla radalla HYL. Neiti päätti hypätä sekä keinun että puomin sivusta pois. Keinulta vielä 2 kertaa, josta kolmas kielto. Toiselle radalle lähdettäessä Elsa alkoi vilkuilemaan jos omistajansa ois saapunut paikalle ja keskittyminen oli täys nolla. Rata meni kuitenkin ihan hyvin. Hypyltä 2 kertaa kielto, veinköhän huonost (?). Ennen vikaa estettä Elsan oli pakko käydä tsekkaamassa käsikellotyöntekijät, jospa sieltä löytyisi hänen omistajansa. Yhteensä radalta 10 ja av 2s. 

Maisalla oli molemmilla radoilla kiva vauhti joka näky myös reilusti ihanneajan alittavasta tuloksesta. Ekalta radalta 0, aika -11,2 ja 2.sija. Toisella radalla pieni huolimattomuus virhe kepeillä josta 5. 

Ripalla oli myös huuurja vauhti suoralla mölliradalla. Ekalta radalta yksi kielto ja tokalta yksi riman pudotus. Aika oli jotain -20.

Ohajtuissa tokotreeneissä oli viime viikolla aiheena häiriö. Mulla oli ensin vähän paha keksiä Maisalle vaikeeta häiriötä, mutta saatiin kuitenkin aikaseks hyvä treeni. Kentällä yksi ihminen liikkuroi, käveli meijän perässä, juoksenteli ja häiritsi, kun seuruutin Maisaa. Samalla toinen henkilö huuteli 'seis' -käskyä ja kolmas heitteli noutokapuloita. Maisa raukka oli pienessä paineessa. Reagoi 'seis' käskyihin ja luimisteli takana oudosti käyttäytyvän liikkurin takia. Pari kertaa vilkas myös noutokapuloita. Lopuksi tehtiin Maisalle "seiskäsky tulva". Kaikki ryhmäläiset tuli huutelemaan seis-käskyä ja pian Maisa ei enää kuunnellut niitä, vaan keskittyi seuraamaan. Lopuksi vielä perusasentoharjotus häirittynä. Maisa oli oikein hieno patsas mun sivulla, vaikka kuinka toiset sitä kiusas!
Tällä viikolla oli aiheena hyppynoudon vinot palautukset. Ei olla näitä treenattu Maiskin kanssa, vastahan me alettiin hyppynoutoa treenaamaan. Ensin jätin Maisan ja kapulan toiselle puolelle estettä vinoon ja kutsuin, meni ok. Sitten heitin kapulan vinoon ja käskin hakemaan. Maisa edellisestä harjotuskerrasta viisastuneena meni kapulan taakse ja seisoi siellä, odotti uutta käskyä. Hassu tyttö :)
Paikkamakuu ahdistus jatkuu. En oo saanu annettua Maisalle palautusta lonkalleen valahtamisesta. Se valahti taas ryhmäpaikkiksessa lonkalleen enkä sitä voinu palauttaa, mutta sen jälkeen makasi kyllä yksikseen tosi kauan. Pakkohan se oli vapauttaa, kun niin hienosti tönötti, eikä odottaa virhettä.
Paikkaistuminen sen sijaan on tosi hyvä! Sitä ei paljoo olla treenattu, mutta 2 min menee jo hyvin :)

Tänään ohjatuissa agitreeneissä mentiin muutama 1-luokan rata. Kiva vaihteeksi suoraa ja helppoa. Maisa olikin super, paitsi ne kontaktit...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti