Ripan treenijuttuja

lauantai 25. elokuuta 2012

Hyllyjä taivaan täydeltä

Ei mennyt Maisan kanssa kisat tänään ihan putkeen. Melkosen kimurantteja ratoja ja agiradoilla keppikulmat pahoja. Mun ohjaus oli ihan kaaoottista, kaikin puolin myöhässä joka tilanteessa. Voisin vaikka enstöikseen opetella tekemään valssin ja ajottamaan sen oikein, ehkä maailman haastavin tehtävä. Torstain treeneissä harjoteltiin nimenomaan valsseja. Aina kun olin myöhässä, Maisan vauhti tippui nollaan. Muutaman kerran sain ajotettua valssin oikein ja silloin meno tuntuikin ihanan sujuvalta. Jos tän päiväsistä radoista pitää jotain positiivista löytää niin Maisan kontaktit oli suht hyvät (ne on siis pahimmillaan aivan kamalat), paitsi ekan radan aa oli tajuttoman hidas. Toisella agiradalla sitten se tuli niin lujaa aalta alas pysähtymättä (en kyllä antanut edes käskyä ja oon muutenkin antanut kisoissa tulla läpi) etten ehtinyt tekemään persjättöjä joita olin suunnitellut. Ja tosiaan aata ollaan treenattu välillä vaan juoksemalla läpi.. hitaasti kohti luomuaata. Koira raukka ihan sekasin kun ei tiedä enää miten kontakteilla pitää toimia :(
Voisin myös opetella liikkumaan. Jään kököttämään paikoilleen ja huutamaan koiralle "TULE! TULE!" Voishan se ehkä tulla ja kääntyä paremmin jos ite liikkuis?!
Ei ehkä julkasukelposia, mutta julkastaanpa nyt kuiteskii:

Luonnetestiin mennään sitten mahdollisesti lokakuussa.

Tiistaina tokotreeneissä tehtiin häiriöseuraamista. 4 koirakkoa teki samanaikasesti seuraamiskaaviota liikkuroituna. Oli muuten superkivaa ja Maisa keskittyikin melko hyvin :)
Aiheena oli seuraamisen käännökset, jotka meillä on hiottavien listalla. Ne on ollu sielä jo pitkään, koska mä oon tosi laiska treenaamaan niitä. Vasemmalle käännöksessä törmään usein Maisaan ja sen vire laskee, kontakti putoo ja alkaa jätättämään. Mutta kun hidastin ennen kääntymistä, koira ehti takapäänsä kanssa mukaan käännökseen ja tuli hienosti. Täyskäännös on nykyään ihan ok. Oikeelle käännöksessä Maisa joskus himmailee. Täytyy tehdä paljon käännös-pysähdys treenejä.
Lisäksi tehtiin ruudun korjaustreenejä. Ei olla ennen Maisan kanssa tehty, en edes oo tullut ajatelleeksi, koska Maisa ei oo koskaan mennyt ruudun sivuun/eteen/taakse. Laitoin kosketusalustan ruutuun ja kaikki toistot oli onnistuneita. Lopuksi vielä lähetys kauempaa ruutuun, jolloin Maisa menee törkkäämään merkkikartion nurin. No, meni se sitten vihdoin sinne kun avustaja kävi näyttämssä :)
Lopuksi 3min paikkaistuminen. Istui hyvin. Kävin muutaman kerran palkkaamassa. Sekä muutama eripituinen paikkamakuu. Kävin piilossa, makasi hyvin.

Tellu pieni on taas vähän pipi :( Sillä on ihan kauheesti rupia ympäri kehoa, varsinkin selässä.
Voiskohan se johtuu kauheesta suolamäärästä jonka se on saanu varastamalla sipsejä.. tosin, siitä on aikaa, mutta voihan oireet tulla myöhemminkin. Tai toinen vaihtoehto on shamppoo pesut. Oon n. kuukausi sitten pessyt Tellun pari kertaa ihmisen saippualla.. noh, toivottavasti saadaan iho kuntoon ja kutina kuriin!

Maisasta on tullut sika. Tai aina se on sika ollut mutta nyt se ei enää ole opiskelija vaan siitä on tullut jo ammatti sille. Tänään viimeksi katosi keittiön tasolta koirille tarkotettu raaka broilerin siipi parempiin suihin ihan omin luvin.  Muutama päivä sitten lenkin jälkeen Maisa yllätettiin lipittelemässä voita, joka oli myös jäänyt keittiön tasolle. Ja kyllähän se kerran veti Ripan ruuan kupista keittiön tasolta. Ripa parka, aina ihan peloissaan ja tietoinen siitä että kohta tulee huutoa, kun näkee Maisan tekemässä pahojaan :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti