Ripan treenijuttuja

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kisat Kivikossa

Sunnuntaina kolme starttia aksaa Kivikossa tihkusateessa ja kotiin tuomisina ekalta agiradalta HYL, toiselta 5 ja hyppyradalta 5. Lisäksi kaikilta radoilta yliaikaa. Kontaktit oli ekalla radalla hitaat ja toisella radalla Maiski tuli puomin läpijuoksuna. Rengas tuotti vaikeuksia ekalla radalla. Aloin korjaamaan sitä, ja herkkis tyttö oli pienesti jo turhautunut. En tiedä, olisko ollut järkevämpi vaan jatkaa, ja hyväksyä renkaan sivusta hyppy.. Hyppyradalla rengas oli jälleen meitä vastassa ja taas tyssättiin siihen. Toisella agiradalla Maiskille tuli kielto hypyltä, kiitos mun huonon ohjauksen. Muutenkin videolta katsottuna ohjaus on aika monessa kohtaa pahasti myöhässä. Mutta siitä olen enemmän kun ilonen, että Maiski on alkanut kääntymään hyvin!

Toisen agiradan alku puuttuu...



Illalla vielä Ojankoon aksaamaan Ripan, Tepan ja Elsan kanssa. Treeniaikaa ei ollu paljoa per koira, mutta kaikki ehtivät sentään vähän hyppelemään. Tepa liiteli korvat heiluen. On se niin hieno! Se on muutenkin piristynyt. Liekö kevättä rinnassa vai mitä, mutta sisälläkin se sählää ihan kokoajan. Välillä jopa hermostuttaa, kun vieteri ei meinaa pysähtyä ollenkaan. Ripa teki myös hienosti töitä. Se on kehittynyt paljon, eikä enää haahuile tai tee omiansa vaan kulkee kädessä ja kuuntelee ohjeita. 6 suoraa keppiä se tekee hienosti itsenäisesti, ei tosin vielä osana rataa. Elsa kulki myös ihan kivasti. Harmi vaan, että meijän treenit loppui vähän ikävästi. Elsa muuttui radan loputtua oudoksi ja alkoi haistelemaan ja haahuilemaan. Menin tökkäsemään sitä niskaan, mutten olisi arvannut että ulospäin niin jästipäältä näyttävä göötti olikin niin herkkä. Se ei enää kunnolla suostunut tulemaan mun luokse, varoi kauheasti ja kesti ennenkun sain vähän siltä taas luottamusta. Elsan omistajan tultua paikalle, se ei enää oikeen lähtenyt edes mun mukaan radalle. Täytyy vissiin keksiä joku muu rangaistustapa...

Tellun menosta ei keretty ottaa videoo..



Kun kerran Maiski oli mukana myös, oli sen kanssa pakko mennä myös kentälle. Tosin, vaihdettiin lajia agilitystä tokoon, ainakin osittain. Maiski oli ihme virtapiikki tokokentällä, ja päätinkin yhdistellä vähän aksaamista tokoiluun. Seuraamisesta putkeen ja putken jälkeen luoksarin stoppeja. Kyllä koiralla oli hymy leveenä. Se tykkäsi kovasti :) Hyppyä pari kertaa niin että heitin pallon koiran yli ja pari kertaa kosketusalustalla, jonka jälkeen yks kokeenomanen toisto. Ja miten hieno Maiski olikaan.. se hyppäsi piiiitkälle, reilu viiden metrin päähän hypystä ja jäi istumaan täysin suoraan. Siinä vaiheessa kokeenomanen kokeiluhyppy muuttui hillittömäksi juhlimiseksi. Näitä me tarvitaan - onnistumisia!

Äiti kirjotteli tänään 'Ripan treenijuttuja' -osioon vähän ensimmäisiä päivityksiä :) Videot kun sais vielä muokattua ja ladattua..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti