Ripan treenijuttuja

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Tokokokeilua

Maiski kävi tokokokeessa tänään Hyvinkäällä. Tuomarina oli Harri Laisi. Paikkamakuun jälkeen mulla ei ollut enää yhtään tokofiilistä. Eikä asiaa paljon auttanut se, että huomasin Maisan olevan melkosen outo hakiessani sen autosta. Ulkoolta kuului laukauksia ja Maiski oli ihan hermorauniona. Kehässä Maiski toimi kuitenkin ihan ok. Loppua kohden parani vaan ja koira pyöri enemmän, hassu pieni :)

Pisteet: 
Paikkamakuu: 7 (Piilo oli todella vinossa, jota ei olla Maisan kanssa harjoteltu. Jäi suoraan, mutta siirtyi sitten melkeinpä poikittain makailemaan loppusuoralla)
Seuraaminen: 8,5 (Ei mitään kaunista katseltavaa jännityksen takia)
Maahanmeno: 9 (Se meni maahan!!! :D)
Luoksetulo: 7 (Kaksoiskäsky)
Seisominen: 9,5 (Liikkui vähän, kun menin selän taakse)
Nouto: 10
Kaukot: 10
Hyppy: 9 (Hyppäsi kuulema liian kauas esteestä. Mun mielestä tosi hyvä hyppy, eikä ees valunut kovin sivuun)
Kok.vaikutus: 9
AVO1, 173p


Pysähtyhän se :D

Liikkeestä seis

Kaikki kuvat: (c) Essi
Jos jotain tosta kokeesta opin, niin sen, että koiralle kannattaa antaa kehässä aikaa. Oon opettanut Maiskin itse tarjoomaan automaattisesti perusasentoa. Kokeissa kuitenkin mun mielestä on kokoajan niin kiire, että se menee älyttömäksi 'sivu,sivu' -käskyttämiseksi. Nyt kuitenkin muistin antaa koiralle välillä aikaakin, eikä edes tullut kiire! :D
Nyt aletaan treenaamaan enemmän ylempiä luokkia.
Tällä viikolla ollaan muutaman kerran otettu ohjattua noutoa, se kun oli nyt mun ja äitin skabassa meijän aihe. Eihän siitä mitään tullut. Ripan jäävät onnistu sen sijaan ihan ok, pientä sähläystä vaan. Seuraavana Ripalla aiheena ohjattu ja Maiskilla jäävät.

Maiski ja Ripa ilmottiin HSKH:n kokeisiin 24.11.
Ripa pääsi 1.-2.12 olevaan luonnetestiin 9.varasijalle, tuskin pääsee osallistumaan, mutta pidetään peukut pystyssä :)

2 kommenttia: