Ripan treenijuttuja

lauantai 15. lokakuuta 2011

TK1 Bywater Gebke

Hienoneiti poseeraa
Tulihan se TK1 sieltä!!!
Nyt varmaan pitäisi kiittää niitä ihmisiä, jotka on antanu meille paljon hyviä vinkkejä. Kaikki SM- ja PM- joukkuetreenit on antanut meille enemmän kun paljon :) 
Ite olin täysin kokematon tokoilija, kun Maiskin kanssa alottelin. Onneksi paimen on ollut anteeksiantava, virheitä on tullut enemmän kun tarpeeksi, mutta onneksi niistä oppi, ainakin suurimmaksi osaksi :)
Ensimmäiset kokeet käytiin syksyllä 2010, jolloin tuomarina oli Harri Laisi. Koko homma levisi käsiin; jännitin ihan hysteerisesti ja Maisa keskittyi vaan rauhottelemaan mua. Kaikki liikkeetkään ei ollu varmalla pohjalla. Kokeesta saatin 2-tulos, 157 p. Sen jälkeen keskityin vahvistamaan aluksi meijän suhdetta, jonka jälkeen rakensin liikkeet varmemmalle pohjalle. Toisin sanoen, alotettiin puhtaalta pöydältä.


Seuraavat kokeet olikin sitten SM- tokon joukkuekokeet kesäkuussa, jotka meni jo huomattavasti paremmin, vaikka täysin sama tulos tulikin.
2-vuoden ikä on tuonut Maisalle lisää asennetta työskentelyyn. Sen motivaatio on parantunut huomattavasti. Sen kanssa on superia tehdä töitä !

Nyt kohti avointa luokkaa ja heihei remmiseuruille. Kaket ja luoksetulon pysäytys otetaan nyt tehotreeniin. Ja tietty paikkamakuu piilossa, jota en ole kertaakaan Maisan kanssa ottanut !

                      

Tän päivän saldona siis ALO1, 170p. Tuomarina oli Ossi Harjula.
Tällä kertaa mun jännitys alkoi tasan siitä, kun astuin kehänauhojen sisäpuolelle. Mielikuvaharjotukset ennen koetta ois ollut taas kohdallaan, ja jos niitä oisin tehnyt, olisin voinut kiittää itseäni kehässä. Nyt Maisa jännitti mun käytöstä. Voisin kuvailla meijän suoritusta perusasennottomaksi. Jo muuten hyvin menneen paikkamakuun jälkeen, koira ei noussut perusasentoon ekalla käskyllä, taisi nukahtaa.. :)
Kehässä Maisa myös haukotteli runsain mitoin, sekin vaan rauhottelua. Palkkaantui kuitenkin hyvin kehuista ja viretila oli hyvä :)

Pisteet: 
Luoksepäästävyys: 10
Paikkamakuu: 9 (pää nousi vaan kerran hetkeksi!)
Seuraaminen hihnassa: 9 (yksi perusasento jäi tekemättä, vasemmalle käännös oli tosi ruma)
Seuraaminen vapaana: 8,5 (hitaat perusasennot, ja taas se vasemmalle käännös!!!)
Maahanmeno: 7 (hiiiidas, kaksoiskäsky perusasentoon)
Seisominen: 8 (perusasentoon kaksoiskäsky, tässä kohtaa jo tuomarikin sanoi: 'No johan se on nyt pirskatti, ku se ei millään istu')
Luoksetulo: 8 (tiputti raviin, hidas perusasento)
Hyppy: 9,5 (tää on nykyään Maisan lemppari)
Kok.vaikutus: 8 


Nyt ois hyvä kohta vaihtaa astetta vauhdikkaampaan lajiin. 
Perjantai-iltana käytiin auspaiden kanssa aksaamassa. Maisan kanssa tein kontakteja. Tyhmä minä, kun en oo tajunnut, että sanon Maisalle liian aikasin aalla 'pinta' -käskyn ja siksi se tulee niin hitaasti. Nyt, ku sanoin myöhemmin, niin kappas Maisa tuli vauhdilla. Vauhdilla se meni myös vauhtirataa :)
Kepeillä tein pari toistoa, ja sain taas nähdä, kuinka Maisa osaa sikailla. Sain sen kuitenkin tekemään kaikki 12 keppiä seisomalla itse paikallaan. Tein myös pari leijeröintiharjotusta kepeille, jotka onnistu hyvin.
Ripa teki myös hienosti keppejä ja kontakteja. Kiemurat oli vähän vaikeita, eikä ohjaukseen keskittyminen oikeen onnistunut. Kentän laidalla se riekkui tavalliseen tapaansa, ja puri remminsä kaks kertaa poikki. Seuraavaksi suuntana oli siis eläinkauppa, josta R sai ketjuhihnan.. ei luulis menevän ihan heti poikki ;)

Torstain treeneissä Tellu oli kuulema yllättänyt jälleen :)
Tellulle vaikea poispäin käännös ei ollut onnistunut lyhyellä radanpätkällä, joten kouluttaja tuli apuun. Tellu, kun tietää jo että siltä saa kurkkua, päätti se itse suorittaa kyseisen radanpätkän, ennenkun äiti oli edes kerennyt suutansa avata. Ja mikä tässä nyt oli huvittavinta ja yllättävintä, Tellu meni sen koko radanpätkän prikuulleen oikein !!! Kyseinen pätkä oli tehty vain kerran ennen tätä toistoa. Voimme päätellä taas jälleen pikku spanielin älykkyysosamäärän aika huimaksi!1 kommentti:

  1. Maisa on kyllä tyyliltään/näöltään hirmu samanlainen kuin Kida! :D

    VastaaPoista